CRÒNICA J28 | Liberbank Oviedo Baloncesto 83 – 68 ICG Força Lleida

L’ICG Força Lleida ha perdut fora de casa davant el Liberbank Oviedo Baloncesto per 83-68 en el partit corresponent a la jornada 28 de la Lliga LEB Or.

El primer assalt del partit ha començat amb tots dos equips dubitatius i amb problemes per trobar la cistella. Els punts de Quintela i Obi Kyei donaven als lleidatans la possibilitat de ficar-se per davant en aquest primer tram, però el Liberbank Oviedo Baloncesto no ha permès agafar embranzida als homes de Serna. Arteaga es convertia en un mur pel joc interior de l’ICG Força Lleida i els triples dels exteriors han capgirat el resultat. Tot i aquestes dues situacions de petita desigualtat entre els dos equips, el resultat al final del quart ha reflectit la igualtat del joc i l’intercanvi de cops entre els de blau i els taronges. El resultat després dels primers 10 minuts ha estat 16-15 pels locals.

L’inici del segon quart ha estat un dels punts d’inflexió en el partit. L’Oviedo ha posat la directa i ha obligat a Serna a aturar el cronòmetre dues vegades en els primers minuts a causa de dos parcials de 8-2, que ficaven la màxima diferència en el marcador amb 32-19. Després de la segona aturada, l’equip de la Terra Ferma intentava reaccionar però no trobava posicions alliberades de llançament i la bona defensa local frenava l’intent de reacció dels de taronja. El darrer tram del quart es convertia en un intercanvi de cops on l’ICG Força Lleida ha tret profit des del tir lliure, anotant fins a 7 punts des de la línia de 4’60. 5 punts de Josh Steel i la bona actuació de Kyei i Stutz en defensa han permès als homes de Jorge Serna seguir dins del partit a la mitja part. El resultat al descans ha estat de 39-31.

L’ICG Força Lleida sabia que l’inici de la segona part era un bon moment per canviar la dinàmica de joc que, fins ara, havien controlat els homes de Javi Rodríguez. Els jugadors del conjunt català han tancat files i no han permès als asturians trobar amb facilitat el cèrcol, mentre que Kyei retallava distàncies i ficava el seu equip a una cistella dels rivals. Aquest parcial ha obligat al Liberbank Oviedo Baloncesto a demanar temps mort amb el marcador 44-42 al minut 5 del període. La segona meitat d’aquest tercer assalt no ha donat els fruits proporcionals a l’esforç dels jugadors de l’ICG Força Lleida. Arteaga s’ha tornat a imposar a les dues pintures, ha donat oxigen al seu equip amb segones jugades que han acabat amb cistella i ha aturat a Stutz i Mbaye quan aquests intentaven anotar. El resultat al final del període ha estat 61-54.

La poca recompensa obtinguda després del tercer quart ha passat factura als jugadors de Serna. Una forta embranzida dels locals en els primers minuts del 4Q ha ficat al marcador el 73-59. Aquest contundent parcial ha minvat les esperances dels lleidatans que no trobaven cap facilitat per anotar davant la dura defensa dels jugadors locals. El desencert en el llançament de l’ICG Força Lleida, l’encert des de la línia de 6’75 dels jugadors exteriors del Liberbank Oviedo Baloncesto i el control del partit de Llorente han estat claus per decantar la balança en aquest darrer quart. L’equip s’ha vist superat en el darrer tram de l’encontre i els asturians han ficat la màxima diferència del partit (+16) en els darrers minuts. Una darrera acció de cistella i tir addicional de Stutz han deixat el marcador final en 83-68.

Jugador més valorat de l’equip i màxim anotador:Obi Kyei (16v i 16p)

Anotadors ICG Força Lleida: Bergadà, Djuran (8), Chapela (4), Badal, Mbaye (1), Stutz (13), Steel (10), Quintela (10), Djukanovic (6), Kyei (16)