MALEÏT SEGON QUART…

L’ICG Força Lleida ha ensopegat a El Plantío davant d’un Tizona UB Burgos que ha tret un profit absolut del seu gran segon quart, en el que ha aprofitat totes les febleses defensives dels lleidatans per agafar una renda de 20 punts. Una diferència que tot i que els de negre han posat en qüestió fins al final, els ha valgut per aconseguir un triomf vital que complica la vida dels d’Aranzana en la lluita per la permanència.

El partit ha començat amb un diàleg entre els pivots dels dos equips, Buchanan i Barro, que capitalitzaven els primers punts dels dos bàndols. Però aviat ha començat el Burgos a agafar distàncies amb cistelles fàcils i amb encert des del perímetre, evidenciant la debilitat defensiva d’un ICG que no posava la concentració necessària per aturar al rival i es deixava endur pel seu ritme de joc. Acabar el primer període amb un 22-19 no era pas un bon símptoma, i això es confirmava en l’arrencada del segon quart. Tres triples seguits dels burgalesos els posaven ja 10 punts per sobre als dos minuts del segon temps (31-21), i en endavant la sagnia no faria res més que créixer davant d’un Lleida desaparegut en defensa i desorientat en atac. Una esmaixada amb alley-hoop dels locals posava la cirereta al quart i enviava als d’Aranzana als vestidors amb 20 punts de desavantatge i moltes coses per corregir. Tot i que a la represa els d’El Plantío encara augmentaven la renda fins un màxim de 24 punts (57-55), els lleidatans van mostrar una altra cara. Aranzana va deixar els dos pivots a la banqueta i va optar per situar a Bulic com a “cinc”, atorgant més mobilitat a l’atac i allunyant a Barro del seu hàbitat natural prop del cèrcol. Això, afegit a una millora notable en l’encert exterior amb Vecvagars de protagonista, i sumat a l’omnipresència de Michael Carrera en defensa i en atac, van tornar a posar a l’equip dins el partit. El tercer quart va ser lleidatà (70-57) i en l’inici del darrer la diferència va baixar dels 10 punts ben aviat amb un Burgos que acusava els nervis i que tenia en Alonso la seva referència de confiança quan la pilota més cremava. A 1:15 pel final, l’ICG va arribar a situar-se a cinc punts (83-78), però els locals van saber jugar amb aquest avantatge i amb les presses lleidatanes per endur-se el triomf per 10 punts, 91-81, i certificar una dolorosa derrota del conjunt de Gustavo Aranzana, que fa un pas enrere en les seves aspiracions de buscar un lloc pel play-off d’ascens.