AMB PAS FERM

No hi ha hagut color…gairebé. L’ICG Força Lleida s’ha imposat amb autoritat al Tizona Burgos en el penúltim partit a casa de la segona fase per un marcador clar (91-77), però havent d’assumir que cap triomf arriba sense treball en aquesta lliga. Els visitants -que arribaven a Lleida ja descendits a LEB Plata- han tingut opcions quan els locals han perdut el ritme defensiu del partit, però quan l’equip d’Aranzana ha tornat a fer força al darrere, han perdut tota possibilitat.

El duel ha començat amb un monòleg dels de negre, que amb una fulgurant sortida en atac han situat un autoritari 17-5 al marcador en poc més de quatre minuts que ha obligat al primer minut de temps mort de Lluís Riera. Això ha provocat un revulsiu dels burgalesos, que han eixugat distàncies a cop de llançament exterior fins a reduir l’avantatge a la meitat al cap del primer interludi (27-21). Aquest mateix guió ha prosseguit en l’inici del segon quart, amb el Burgos usant i abusant del triple per consolidar un parcial de 4-12 que els posava efímerament per endavant (34-33, 6:34 2Q). Ha estat el moment en el qual Aranzana ha demanat temps mort per recompondre línies, exigir intensitat i fer rotacions que han retornat el partit a l’escenari original. Un parcial local de 8-0 tornava a posar les coses a lloc, i a partir d’aleshores ja no hi ha hagut més perill. Al descans, els de negre estaven nou punts per sobre (50-41), i a la represa ha continuat el guió amb més equilibri i amb l’ICG jugant els seus millors minuts del partit. Fruit d’això, el duel ja quedava sentenciat abans d’arribar al començament de l’últim període (72-56, F3Q). Un últim quart de tràmit que ha servit per agafar una màxima renda de 21 punts (87-66), maquillada després dels visitants fins al definitiu 91-77. Un resultat que suposa un pas més cap a la salvació en una setmana final de màxima intensitat i exigència; dimecres (20.15 h, Barris Nord), nou partit amb el COB -ajornat en el seu dia pels casos de Covid-19 patits al club gallec- i diumenge, desenllaç de la segona fase a Melilla (12.30 h, Lleida TV i laligasportstv.com). D’autèntic infart.