A UN PAS DE DONAR LA SORPRESA

El Robles Força Lleida cau en un partit molt ajustat a la pista de les terceres classificades en una de les millors actuacions corals de l’equip en tota la temporada. Les lleidatanes han competit de tu a tu amb un Castelló que arribava invicte a casa. Les de Ruben Petrus han firmat un primer quart brillant, han mantingut el pols a les locals durant els quaranta minuts i s’han quedat a només 4 punts (67-63) de firmar la remuntada als instants finals.

La dupla argentina del Robles Força Lleida saltava al parquet amb ganes de divertir-se. Magalí Vilches i Mili Maza aconseguien un triple cada una en les dues primeres jugades i forçaven un temps mort rival quan tot just s’havia complert un minut de joc. L’arrencada dominant de l’equip ha donat pas a un intercanvi de cops durant els minuts següents.

L’equip no baixava el bon nivell ofensiu i sumava moltes mans en defensa per travar l’atac castellonenc. Aya Traoré marcava les diferències sota el cèrcol i se sumava al gran moment d’anotació amb una cistella des del perímetre. Les de Ruben Petrus han agafat embranzida a les acaballes del primer quart amb un parcial formidable de 0-10 que els donava una còmoda renda de 8 punts al primer pas per les banquetes (16-24).

Les lleidatanes han tornat a començar amb convicció i encert el segon quart. Abril Rexach i Carla Fernández allargaven el parcial amb dues grans jugades individuals. El Robles Força Lleida apostava per una intensa pressió a tota la pista, intentant córrer en les transicions quan se li presentava l’oportunitat. Maria Cerqueda feia arribar a l’equip a la trentena i les visitants no trobaven la manera d’aturar una Traoré imperial a la seva zona.

Les diverses interrupcions pels problemes amb el marcador han tallat el ritme d’un partit frenètic i el Castelló ha aprofitat la situació per prémer l’accelerador. Les locals han igualat el marcador en els darrers minuts abans del descans i han marxat a l’entretemps amb un lleuger avantatge de 40-36.

En la represa, Cerqueda obria la llauna després d’una gran passada en profunditat de Traoré. Tanmateix, era el Castelló qui es trobava més còmode i ampliava la diferència fins a la barrera dels 10 punts. Amb molt de caràcter i uns punts importants de Comella i Magalí, l’equip reduïa la distància a només 3 punts i es tornava a enganxar al partit a l’equador del tercer període. El matx s’ha convertit en una constant anar i tornar durant els últims minuts del quart, que s’ha segellat amb un 58-51.

El Robles Força Lleida arribava als últims 10 minuts amb encara tot per decidir i tornava a ajustar el duel amb 8 punts consecutius d’una Mili Maza que semblava guardar-se el millor pel final. Tot i l’esforç, les defenses s’han imposat als atacs als dos costats de la pista en el darrer quart i l’equip s’ha quedat a només 4 punts d’empatar el partit (67-63), tot i acabar amb millors sensacions. La lliga torna dissabte que ve al Barris amb un enfrontament contra l’Andratx.