A un pas de foter-la grossa.

Segon partit de play-off a l’Espai Fruita Barris Nord. L’ICG Força Lleida buscava fer-se fort a casa i aconseguir la segona victòria que li permetés viatjar a Càceres amb un 2-0 en l’eliminatòria.

Intensitat en els primers compassos de joc. L’ICG Força Lleida agafava el timó del partit i la bona defensa i anotació feien que se n’anessin +8 als tres minuts i mig de joc (11-3). Demanava temps mort Roberto Blanco per trobar la solució i posar l’equip extremeny en el joc. Però l’equip de la Terra Ferma obria escletxa amb dos punts més de Carrera que situaven el +10 en l’electrònic. Badji i Carrera responien bé al rebot defensiu i en tallar jugades d’atac rival, la qual cosa els permetia crear un joc ràpid i mantenir el coixí. El conjunt extremeny no trobava l’encert exterior i permetia als lleidatans anar 21-12 al segon quart.

Segon quart d’intercanvis. Ampliava l’avantatge un Mark Hughes embaladíssim cap a cistella. L’equip seguia molt intens en defensa, aprofitant errades visitants i recuperant pilotes en defensa. Mark Hughes situava l’electrònic 30-16 amb un triplàs que ensorrava l’Espai Fruita Barris Nord i Roberto Blanco demanava temps mort. Però l’equip de Gerard Encuentra estava imparable. Thomas Schreiner portava el timó de l’equip i ampliava a +16 el lluminós (32-16) amb una jugada on Lafuente i Hughes intervenien per acabar amb cistella de Shaq. Es girava la truita en el tram final de quart. El conjunt verb i blanc retallava des del tir lliure i malgrat el triple de Miguel González, l’equip extremeny apretava en joc i marcador i es posava cinc per sota al descans (40-35).

Tornava l’equip de Gerard Encuentra a posar-se a deu punts en la represa del joc. Malgrat que el rival intentava tornar a posar-se, Schreiner i Badji regalaven dues jugades explosives amb fantàstiques assistències del base austríac i esmaixades d’Ibou. Juani Marcos i Thomas Schreiner feien de les seves i aprofitaven la seva anotació exterior per obrir escletxa i situar un 57-42. Aturava el joc el tècnic visitant per intentar retrobar-se amb els seus millors minuts de joc. Però l’ICG Força Lleida continuava al seu ritme amb un Thomas endollat des del triple i Shaquille amo i senyor de sota cistella. Carrera des del tir lliure situava l’equip a +20 en el darrer minut del tercer quart (70-50).

Letal l’equip de Gerard Encuentra en l’inici del darrer quart. La línia de triple es convertia en la millor aliada per a Kavas i Juani i ampliaven el lluminós a +26 a sis minuts i mig per al final de l’encontre (85-59). Juani Marcos es sentava a la banqueta amb els crits de “Juaniii, Juaniiii, Juaniiii” després d’una jugada mestra que donava als lleidatans l’avantatge de +30 a l’equador del període. Poc canviava la cosa en el tram final d’un partit on s’ha donat minuts de joc per al jove Àlex Rubín de Celis i l’equip finalitzava 98-75.

L’equip viatjarà aquesta setmana a Cáceres per aconseguir la tercera victòria que li doni l’accés a la final a quatre.