A UN PAS DE LA GESTA

L’ICG Força Lleida acaricia la victòria al WiZink Center amb la punta dels dits. L’equip ha mantingut la bona dinàmica arribant als instants finals amb tot per decidir, però l’encert ofensiu d’Estudiantes ha acabat decantant el matx. L’equip de Gerard Encuentra, impulsats en tot moment pel llarg nombre d’aficionats desplaçats a la capital, torna a casa amb un resultat agredolç, però amb una gran imatge que reafirma el bon rumb del projecte.

Els del Segrià visitaven la pista d’un dels transatlàntics de la categoria en el millor moment de forma de la temporada. L’escenari no es plantejava gens fàcil davant d’un Estudiantes que sumava 9 victòries en 11 partits i també arribava amb la moral reforçada després d’un triomf balsàmic superant el centenar de punts. El guió es preveia d’allò més igualat i la primera meitat no ha defraudat a ningú. Intercanvi de cops i alternances en el marcador entre dos equips amb arguments de sobra per endur-se el botí.

Kenny Hasbrouck ha saltat al parquet disposat a convertir-se en l’amo i senyor del partit. L’escorta ha anotat els 6 primers punts de l’equip, molt celebrats pels seguidors lleidatans. Amb el pas dels minuts, els de Gerard Encuentra circulaven la pilota amb confiança i han anat trobant noves vies d’anotació a través de Vega, Simeunovic i Varela, que els han permès posar-se 5 punts per sobre al final del primer acte.

L’Estudiantes ha pujat la intensitat en l’inici del segon quart i l’equip del Segrià ha hagut d’apretar les dents. Durant la tempesta, Krutwig ha tornat a ser el far en atac, repartint joc als seus companys i sumant punts importants. El partit no permetia desconnectar ni un segon amb dos equips apostant per una pressió intensa a tota la pista. Varela deixava accions de molta qualitat a la seva antiga casa i Encuentra apostava per ajuntar els dos pivots a pista mirant de controlar el rebot defensiu. Uns darrers minuts solvents de tot el conjunt han permès a l’ICG Força Lleida marxar al descans per davant al marcador.

IGUALTAT MÀXIMA FINS AL FINAL

Rafa Villar ha volgut demostrar que l’equip no trauria el peu de l’accelerador en tornar dels vestuaris amb una recuperació i posterior esmaixada per iniciar el tercer quart. Tanmateix, l’Estudiantes ha deixat clar perquè està a les posicions de privilegi responent amb un parcial de 10-0 traient a passejar la qualitat individual dels seus. L’equip de Gerard Encuentra ha mostrat una gran capacitat de reacció en el moment més delicat del matx i ha estat capaç d’anar recuperant terreny a poc a poc per plantar-se al tram final amb opcions de victòria.

Els locals no les tenien totes. Javi Vega els ha deixat groguis amb dues cistelles vitals i Hasbrouck ha forçat l’empat a 57 amb un gran 2+1. El Movistar Estudiantes ha tornat a treure l’artilleria per intentar-se escapar, però l’ICG Força Lleida aguantava amb estoïcisme. Semblava trencar-se el partit amb dos triples dels madrilenys, que es distanciaven a 7 punts amb poc més d’un minut per jugar, però un Lleida tossut s’ha permès somniar amb un triple de Matulionis i dos tirs lliures transformats per Varela que feien aflorar els nervis al Wizink. Al final, l’ICG Força Lleida s’ha quedat sense temps i ha acabat caient a una de les pistes més complicades de la lliga per 75-72.