AMB LA MEL ALS LLAVIS

El Robles Força Lleida cau a la pròrroga després de remuntar gairebé 20 punts de desavantatge a la pista del Bosonit Unibasket. Les jugadores bordeus han pagat car un inici molt fluix i han hagut de remar durant tot el partit per capgirar el marcador. S’han arribat a posar per sobre en el darrer quart, però després de l’empat a 75 en el temps reglamentari, les locals s’han mostrat més encertades a la pròrroga i s’han acabat enduent el matx.

L’equip del Segrià afrontava un dels desplaçaments més complicats de la temporada amb un doble objectiu: retrobar-se amb la victòria lluny del Barris i consolidar-se a la zona alta de la classificació contra el tercer classificat. Però l’equip s’ha topat amb unes rivals inspiradíssimes només trepitjar el parquet. Les jugadores riojanes veien cistella amb summa facilitat davant un Robles Força Lleida incapaç d’entrar al partit i aconseguien un ampli avantatge amb el 24-6 que reflectia el marcador passat l’equador del primer quart.

Amb el pas dels minuts, les lleidatanes han anat trobant una millor versió, tot i que les imprecisions en la pressió feien que el partit es convertís en una constant anada i tornada. Ruben Petrus ha apostat per un equip més poderós en la zona exterior per mirar d’incomodar l’atac rival i l’aposta ha semblat funcionar. Traoré i Comella trobaven els primers punts en continuïtat i Cristina Peña s’apoderava del rebot ofensiu per començar a retallar distàncies.

El Lleida ha sortit amb molta força a l’inici del segon quart, pressionant amb una molta més intensitat i posant en serioses dificultats a l’atac de Bosonit Unibasket. L’equip recuperava pilotes en defensa i transitava amb alegria. La sensació general era que, quan l’equip trobés un punt més d’efectivitat en el tir, trencaria el partit a favor seu. Ha estat Iris Tribó qui, amb els seus primers minuts a la pista, ha aconseguit 7 punts consecutius per superar la barrera psicològica dels 10 punts de diferència i posar la por al cos de les seves contrincants. 49-42 al descans amb encara tot per decidir.

REACCIÓ FULGURANT

En la represa, les dues defenses han pujat la intensitat fent que el marcador es través durant uns minuts. Les de Ruben Petrus reafirmaven la seva bona forma en defensa, deixant al Bosonit en només 10 punts en tot el tercer quart. Les lleidatanes se sentien còmodes davant els nervis de les rivals i aconseguien trobar nombroses vies d’anotació per sumar un parcial de 0-13 i posar l’empat a 59 a l’electrònic a les acaballes del tercer quart.

El Robles Força Lleida arribava amb més confiança al tram decisiu. Amb un gran desplegament físic i liderades per l’ímpetu de Carla Fernández, l’equip se situava 6 punts per damunt als primers compassos del darrer quart. Després del temps mort rival, l’atac del conjunt lleidatà s’ha desajustat una mica, però l’equip resistia des d’una bona defensa grupal. S’arribava a l’últim minut amb empat al marcador i amb tots els possibles desenllaços oberts. Els dos equips desaprofitaven la seva possessió final i enviaven el duel al temps extra.

Les cames dels dos equips han començat a fallar a la pròrroga. El Robles Força Lleida no aconseguia trobar la seva primera cistella i les rivals s’aferraven a un reduït avantatge al marcador. Les lleidatanes ho han intentat fins al final, però s’han acabat quedant sense premi amb el 83-78 final, tot i la gran imatge que han deixat. La lliga torna al Barris dissabte que ve a les 7 de la tarda contra el Viladecans.