Bitllet a la final!

Primer partit oficial de la temporada 2023-2024 per a l’ICG Força Lleida amb motiu de la Lliga Catalana LEB. L’Espai Fruita Barris Nord era l’escenari de la competició i l’ICG Força Lleida aconseguia un bitllet per a la final en guanyar 89-71 a l’UE Mataró.

Inici de partit precipitat i amb poc encert a ambdues cistelles on l’electrònic se situava 04-06 als cinc minuts. Malgrat que els visitants agafaven la davantera amb un 06-09, Jaume Lobo anotava el triple per a l’empat quan faltaven 3:33 minuts per al final del primer quart. L’equip de Gerard Encuentra aconseguia dominar en el rebot i posar-se per davant amb un alley-oop de Kur Kuath i un tir lliure de Lobo que situava el 16-11. Kuath, fort en el rebot ofensiu sumava dos punts més per als lleidatans.

Malgrat els dos punts del vinculat Àlex Codoñer que posaven el 20-11, bona defensa dels visitants i jugades d’atac amb punts a les mans feien que el Mataró es posés a cinc (20-15). El capità David Cuéllar donava una mica d’aire des de la línia de triple a un marcador que es preveia ser ajustat. Continuaven encertats els jugadors del Mataró tant en defensa com en atac i obligaven a Gerard Encuentra a aturar el joc en capgirar el lluminós (23-25). Osvaldas Matulionis es posava l’equip a les espatlles amb dos triples consecutius i tornar a situar-se per davant (32-30). Cistelles a una banda i a l’altra que movien el marcador un punt amunt un punt avall i acabava 38-35 per a desfilar cap a vestidors.

Bona represa de l’equip amb l’equip endollat amb Villar, Hasbrouck i Kuath d’anotadors per posar el doble dígit de diferència (51-41). Tres jugades seguides del Mataró els servien per retallar vuit punts, però l’equip aconseguia mostrar-se ferm i Codoñer situava l’equip a +11 des de la línia de 6,75 en els darrers segons del tercer període (67-56).

Darrers deu minuts de tràmit amb l’ICG Força Lleida endollat per agafar confiança situant-se a +16 a l’equador del darrer quart i amb un Diogo Brito pletòric amb 11 punts per encarrilar l’eliminatòria i assolir imposar-se per 89-71 al Mataró i tenir plaça per a la final de la Lliga Catalana LEB de demà davant el CB Prat (18:10 h. Entrades a flleida.acyti.com o taquilles 1 h abans del partit. Entrada gratuïta per a abonats i abonades del Força Lleida i per a jugadors i jugadores de la base del club)