BON TREBALL SENSE PREMI

Classificar-se per la final de la Lliga Catalana estava francament difícil per a l’ICG Força Lleida, que havia de derrotar al Prat per 16 o més punts en el partit d’aquest dimecres, així que els de casa van plantejar el partit com un entrenament de qualitat sense, això sí, renunciar a donar la sorpresa. Però ja de bon inici el CB Prat va demostrar que tot i tornar aquest curs a la LEB Or, té planter per competir i donar més d’un ensurt. Els del Baix Llobregat van començar el partit molt més endollat i amb més encert, especialment des del perímetre. Un parcial de sortida de 2-13, amb tres triples dels pota blava des de diferents posicions, obligaven a Gerard Encuentra a aturar el partit per primer cop quan només s’havien disputat poc més de tres minuts i mig. L’ICG buscava resposta en les penetracions d’Albert Lafuente, i també des de la línia del tir lliure, atès que el Prat va entrar molt ràpidament en bonus. Els lleidatans patien al rebot, i Encuentra va fer debutar a Fall a dos minuts pel final del quart per dotar de més presència física la pintura bordeus. El Prat contestava amb un triple que els atorgava màxima renda de 14 punts (9-23, 1:30 1Q), que es va quedar en 11 al final del període, justament amb la primera cistella del senegalès (17-28).

El segon quart també va començar amb ritme lleidatà. L’ICG va pujar un esgraó en defensa i gràcies a això va encadenar un parcial de 15-5 que va posar de nou llum al partit (32-33, 5:30 2Q). Els de l’Espai Fruita van aconseguir capgirar el partit (38-36, 2:10 2Q), i arribar amb avantatge de tres punts al descans (43-40) després d’un període molt treballat en defensa i amb molt de talent en atac.

Després del descans, el Prat va sortir a mossegar. Un parcial de 0-9 els tornava a atorgar el comandament de l’electrònic i del ritme davant d’un ICG desubicat (43-49, 8:20, 3Q). El minut de temps mort que demanava aleshores Gerard Encuentra millorava les coses en defensa, però en atac faltava fluïdesa. Més de tres minuts li va costar al conjunt lleidatà anotar la primera cistella del quart, obra de Fall. A més Carrera veia la quarta personal a 4:21 pel final del període, i la situació es començava a complicar de nou. Els pota blava agafaven 9 punts de renda (54-63, 2:35 3Q), Carrera veia la cinquena a 1:05 pel descans, i el quart acabava amb triple en l’últim segon d’Albert Lafuente que obria totes les opcions pels últims deu minuts (63-66). Res més iniciar-los, un altre triple, aquest d’Schreiner, empatava el partit a 66, i el duel entrava en una altra dimensió en la qual els nervis i el cansament havien de jugar un paper fonamental. L’ICG -que no va poder comptar amb Juani Marcos al no tenir encara el passaport comunitari- va tenir opcions fins al final tot i tenir una rotació força més curta, però van ser els pratencs els que van sortir vencedors del matx (82-86) i acabaran jugant la final de la Lliga Catalana, aquest pròxim dissabte a Girona.