BONA IMATGE DAVANT EL LÍDER

El Robles Força Lleida planta cara al líder imbatut de la categoria, l’Ausarta Barakaldo, tot i acabar caient per un marcador de 56-73. Les lleidatanes han competit de tu a tu els quatre quarts, però les guipuscoanes han castigat els petits errors locals amb una gran efectivitat en el tir. El públic ha agraït l’entrega de les seves jugadores després d’un dels partits més complets de la temporada.

L’enfrontament començava d’allò més equilibrat amb Pilar Comella transformant gairebé totes les bones accions ofensives de les lleidatanes. L’escorta menorquina concentrava els primers 9 punts de l’equip, que es posava per primera vegada per davant amb el 11-10 obra de Magalí. Abril Rexach estrenava el seu caseller anotador i Traoré sorprenia des del perímetre per tornar a apropar les seves abans del 16-20 del final del primer quart.

Les basques han arrencat millor el segon quart, assolint una diferència de 14 punts en pocs minuts que havia de tallar Ruben Petrus amb un temps mort. L’entrenador ha aconseguit esperonar l’equip, ja que les jugadores han estat capaces de deixar sense anotar a les rivals durant 5 minuts i han retallat la distància a tan sols 6 punts amb un altre triple de Traoré. L’intercanvi de cops s’ha mantingut en els pocs minuts restants fins al 29-38 amb el qual s’ha arribat al descans.

L’inici de tercer quart ha tornat a ser erroni per part de les lleidatanes, que no trobaven vies còmodes d’anotació i veien com el Barakaldo s’escapava de nou. Després d’arribar a estar 21 punts avall, les jugadores bordeus han tornat a reaccionar corrent en transició i sumant jugades de molta qualitat amb punts de Traoré, Cerqueda, Peña, Laura Gil, Carla i Abril. 42-56 al final del tercer quart.

Amb tot gairebé decidit, els últims minuts han estat un entretingut intercanvi de cistelles entre catalanes i basques. Comella s’ha enfilat fins als 14 punts i Traoré fins als 15 en els seus comptes personals, mentre l’equip es mantenia intens en defensa per deixar en 73 punts a un equip que n’anota més de 80 de mitjana. 56-73 al final d’un partit ben competit que servirà de reforç anímic de cara als tres últims enfrontaments de la temporada.