CICLÓ BORDEUS

L’ICG Força Lleida tanca una primera volta il·lusionant allargant la ratxa de 8 victòries en els darrers 9 partits. El primer equip s’ha sumat a la celebració de la base lleidatana amb una segona meitat espectacular després d’una primera part igualada. Els de Gerard Encuentra han regalat alguns dels millors minuts de la temporada durant el tercer quart i el Barris s’ha convertit en una autèntica festa en el tram final.

Simeunovic ha estat, un partit més, l’encarregat d’obrir la veda amb 6 dels primers 10 punts dels lleidatans. L’equip ha sortit a la pista amb ganes de fer gaudir a tots els jugadors de la base que avui ajudaven a registrar la millor entrada de la temporada. Els de Gerard Encuentra jugaven de memòria trobant un cop i un altre a Krutwig a la pintura, que tornava a ser el far en atac. Lobo tancava un parcial contundent dels locals de 12-0 que donava una primera renda als del Segrià.

Tots els jugadors entraven amb ganes de deixar la seva empremta. Varela sumava una cistella complicadíssima a mà canviada i Lobo clavava el primer triple per mesurar el pols del Barris. Tot i que el Càceres aconseguia ajustar el marcador abans del pas per les banquetes, el conjunt extremeny no trobava la manera d’aturar a Krutwig. El pivot estatunidenc treia petroli de cada jugada sota el cèrcol, mentre els seus companys continuaven sumant.

Els de Gerard Encuentra s’han carregat molt ràpidament de faltes en el segon acte, fet que ha aprofitat el Càceres per ser més agressiu en atac i retallar punts. En uns minuts d’estancament ofensiu, la bona circulació de pilota ha estat el millor remei per retrobar-se amb l’anotació. Una jugada d’autèntic malabarista de Varela ha tancat una primera part d’allò més ajustada amb un 41-39 al descans.

LLEIDA I PROU

Si la primera meitat havia estat marcada per la igualtat, la represa ha estat un recital dels lleidatans. Un teva-meva de manual entre Krutwig i Brito avançava bons presagis. Les bones combinacions s’han convertit en la tònica general i l’equip ha tret les urpes en defensa per encallar els extremenys als 45 punts. Un recital des del perímetre ha completat la tempesta perfecta pels lleidatans mentre que el Barris es divertia. Villar, Hasbrouck, Simeunovic i Matulionis anotaven de tres i feien cada cop més gran la ferida.

Quan Krutwig juga, els nens somriuen. I quan Varela està de dolç, també. Al xou constant del pivot estatunidenc, s’hi ha sumat el xilè amb dos triples en les dues primeres pilotes que ha tocat en la segona meitat. I és que al tercer quart (parcial de 32-12) ha entrat tot. Fins i tot el Tir Nayox! Una cistella des del mig del camp d’un aficionat que ha posat dempeus al Barris.

El darrer quart ha estat un mer tràmit pels dos equips i una festa pels aficionats locals. Sortia la lluna plena i els udols ressonaven pel Barris perquè Jaume Lobo no en tenia prou. 2+1 i un triple marca de la casa per continuar a la cacera dels 100 munts. Matulionis també encertava de tres i el Varela-time no s’aturava.

El Barris era una festa i els aficionats, amb ganes de divertir-se, reclamaven minuts pel júnior Ibou Dabo. Gerard Encuentra acceptava la petició i Ibou responia de la millor manera anotant els seus primers punts a LEB Or, que desfermaven l’eufòria a les graderies i la banqueta. La jove promesa bordeus marxava ovacionat pels seus en una nit que recordarà durant anys. 95-71. Una nova victòria de l’equip més en forma de la lliga. La ratxa continua.