COMIAT PER LA PORTA GRAN

El Robles Força Lleida tanca la temporada amb una victòria treballada a casa contra l’Ibaizabal. Les del Segrià han acabat firmant una bona remuntada als últims minuts per acomiadar la temporada amb un bon regust de boca. Un triple de Mili, la perseverança de Traoré i una defensa que ha deixat a les basques sense anotar en els últims quatre minuts i mig han estat claus per decantar un matx molt disputat (63-59).

El partit començava amb una Aya Traoré endolladíssima, que obria el marcador amb un triple i anotava a continuació per situar el primer avantatge (5-2). L’Ibaizabal, que arribava amb els deures fets després de segellar la permanència, ha començat a mostrar les seves cartes en atac davant un Robles Força Lleida que responia amb punts de Comella, Gil i altre cop Traoré. Tanmateix, les de Ruben Petrus han entrat en una mala dinàmica al tram final del darrer quart i han acabat els primers deu minuts amb un 13-20 en contra.

L’equip s’ha posat les piles en tornar a la pista i ha començat a retallar distàncies empès per un Barris que presentava una de les millors entrades de la temporada. Les lleidatanes han començat a trobar molts punts de les seves jugadores exteriors mitjançant Abril, Carla, Mili, Peña i Andrea fins que Comella capgirava el marcador amb el 28-27. Els dos equips enfilaven el camí dels vestuaris amb un 32-33 al marcador, mostra de la gran igualtat durant tota la primera meitat.

En tornar del descans, l’equip ha reaccionat ràpidament a l’impuls inicial de les guipuscoanes, que havien obert una escletxa de 6 punts, tornat a empatar el matx amb un triple d’Abril Rexach, molt celebrat pel públic. Les jugadores bordeus han mantingut les millores en defensa del segon quart i han passat a dominar el partit liderades per la intensitat de Cerqueda. Cristina Peña deixava el partit lleugerament de cara des del tir lliure amb el 51-47 del final del tercer quart.

La història s’ha repetit en l’inici del darrer acte. Les visitants han sortit en tromba, capgirant el resultat en menys d’un minut a través de diverses recuperacions. El Robles Força Lleida ha hagut de tornar a picar pedra i buscar la tecla que li permetés decantar el partit. I la solució ha estat la defensa. L’Ibaizabal situava el 55-59 a quatre minuts i mig pel final, que forçava el temps mort de Ruben Petrus. L’equip ha tornat amb una cara diferent a la pista i, encara que no trobava opcions còmodes d’anotació, ha estat capaç de no concedir ni un punt més fins al final del matx.

Ha estat Mili Maza, un cop més, qui ha fregat la llàntia i ha desencallat l’atac amb un triple antològic quan quedaven dos minuts. En el següent atac, Traoré ha estat l’encarregada de culminar la remuntada després d’una jugada enrevessada en què hi ha cregut més que ningú. La pivot senegalesa ha tornat a ser providencial capturant un rebot en defensa i sentenciant el matx amb dos tirs lliures que juntament amb l’últim punt de la temporada, obra d’Iris Tribó, han situat el 63-59 final. El Robles Força Lleida tanca la lliga en vuitena posició, amb un balanç de 12 victòries i 14 derrotes, i sent el quart equip més anotador del seu grup.