COMPETITIUS MALGRAT TOT (82-66)

L’equip de Gerard Encuentra ha patit la seva primera desfeta en pretemporada davant d’un Bàsquet Girona molt més compacte i amb una plantilla ja definida, un aspecte determinant a l’hora de ser competitiu davant d’un rival amb aspiracions. El primer partit oficial del curs, de Lliga Catalana, no deixa dubtes sobre on cal centrar els esforços per millorar les possibilitats de l’equip en el curs que arrenca d’aquí menys de 20 dies. El partit va començar amb uns primers minuts de tempteig, amb tots dos equips buscant el seu lloc a la pista i mirant poc l’anella. Els primers avantatges eren dels locals, tot i que un triple de Hughes va posar per endavant per primer -i únic- cop als lleidatans (5-6, 6:30 1Q). Tanmateix, una antiesportiva innocent de Schreiner va suposar un punt d’inflexió que va catapultar al Girona a l’electrònic. L’equip de Carles Marco va encadenar un parcial de 16-1 que els atorgava una renda de 12 punts (21-9, 2:04 1Q), 10 al final del primer quart (23-13). L’absència de pivots en el joc interior dels lleidatans era una rèmora, especialment en atac; la majoria dels punts lleidatans arribaven o des del tir lliure o des del 6,75. I per acabar-ho d’adobar, el Girona estava molt més encertat també des del tir exterior, jugava amb tota comoditat a la pintura, recuperava en defensa i corria la pista amb facilitat. El Lleida, senzillament, no arribava, i el Girona doblava el marcador (34-17, 6:46 2Q). Un temps mort demanat per Gerard Encuentra per aturar la sagnia va tenir efecte; tot i que el Girona va arribar a dominar de 22 (39-17, 4:42 2Q), un voluntariós parcial de 5-14 amb un reaparegut encert perimetral deixava el marcador al descans 14 per sota (45-31), prou satisfactori per com pintaven les coses tot just uns minuts abans.

La represa del partit l’encetava Albert Sàbat amb un triple que feia témer una altra estrebada del Girona, però la realitat va ser una altra de ben diferent. Un parcial de 7-21 des d’aquell triple inicial, amb Hughes i Carrera com a catalitzadors, retornaven el matx a un context de màxima igualtat (55-52, 3:00 3Q). Però el Girona va reaccionar amb contundència; parcial de 7-0 per cloure el període, i les diferències més o menys com estaven quan va començar (65-52).

A l’últim quart, l’ICG Força Lleida va seguir combatin; un parcial de 6-11 en un context d’anotació minsa i amb tots dos equips pagant la factura física de la pretemporada va obrir unes certes opcions als bordeus (71-63, 3:03 4Q), però el Girona va tancar el partit des del 6,75 amb un trio de triples que consignaven el triomf local (82-66).

El pròxim compromís dels de Gerard Encuentra serà dissabte a les 19.00 hores a l’Espai Fruita-Barris Nord, en el Trofeu ORUM CENTER- Ciutat de Lleida, i amb el Levitec Huesca com a rival.

Anotadors:

BÀSQUET GIRONA: Franc (19) JJawara (13) Cosialls (1) Schafftenaar (8) Sevillano (5) Sabat (9) Molins (2) Sorolla (6) Vila (13) Sturup (1) Vecvagars (1) Pereira (4)

ICG FORÇA LLEIDA: Hughes (17) Carrera (12) Rosa (17) González (12) Cuéllar (1) Lafuente (3) Schreiner (2) Rubín de Celis (0) Codina (0) Sarrate (2)

Actualitat

VICTÒRIA D’INFART

L’ICG Força Lleida s’emporta un triomf ajustadíssim (73-74) de Sevilla amb un final d’infart. L’encert de Jaume Lobo, amb 24