COP DE PUNY DAMUNT LA TAULA

L’ICG Força Lleida s’ha endut la victòria de la complicadíssima pista del Granada (80-83), un dels aspirants a l’ascens, en un duel d’alta tensió que s’ha resolt en els instants finals. Els de negre han guanyat els dos partits d’aquesta primera fase als andalusos, el que pot tenir un gran valor de cara al futur dels lleidatans en la competició.

El conjunt de Gustavo Aranzana va jugar un partit molt seriós. Ja des del mateix inici s’intuïa que la batalla sota els taulers marcaria la pauta de l’enfrontament, i aquesta lluita no la guanyaven els catalans. Els marges eren molt petits, però tot i que el marcador no ho reflectia, la diferència en el rebot anava creixent de mica en mica. Especialment, el rebot propi representava un problema, ja que els granadins l’atacaven de forma insistent i sumaven un bon grapat de captures que, en conseqüència, els atorgaven segones opcions i impedien als de negre prendre el control del ritme de joc. Aquesta fórmula catapultava els avantatges locals, que arribarien a ser de dotze punts (41-29, 1:30 2Q) i que es quedaven en nou al descans.

Tanmateix, la decoració canviava significativament en la represa del partit. Tot i que el Granada tornava a elevar la diferència fins als 11 punts en l’inici del tercer quart, els de negre presentaven un altre pla per posar-se dins el partit. Amb una defensa més agressiva, tancant el rebot i buscant l’equilibri en atac, l’ICG encadenava un parcial d’1-11 que retornava la igualtat. Una igualtat que era màxima a l’inici de l’últim quart (54-54), i que feia preveure un final d’infart. Els de negre, guiats per la inspiració anotadora d’un incisiu Vecvagars, per la brega d’un Carrera incombustible i per l’omnipresència d’un Chapela que va guanyar la partida als seus parells en tot moment, van culminar la remuntada en els últims dos minuts de partit. Un triple de Polanco obria una escletxa de quatre punts que poc després Bulic faria augmentar fins als cinc punts (74-79). Tot i que el Granada no va rendir-se en cap moment, i els triples de Borpleh i de Rodríguez en els últims 30 segons van donar-los oxigen fins al final, els de negre van tenir la sang freda i l’encert necessaris per no deixar escapar el triomf anotant des del tir lliure els punts que establirien el definitiu 80-83.

El triomf és tot un bany de confiança per a l’ICG, que se situa ara tercer a la classificació del grup B, amb 7 victòries i 6 derrotes. El proper diumenge rebran al Barris Nord al Tau Castelló, segon classificat.

Actualitat

VICTÒRIA D’INFART

L’ICG Força Lleida s’emporta un triomf ajustadíssim (73-74) de Sevilla amb un final d’infart. L’encert de Jaume Lobo, amb 24