COP D’EFECTE A CASTELLÓ

L’ICG Força Lleida imparteix un clínic en defensa en l’últim quart i remunta a domicili al TAU Castelló, l’equip més valorat de la lliga i el segón més anotador.

Victòria de mèrit de l’ICG Força Lleida a la pista d’un dels equips més en forma de la lliga, un TAU Castelló que només havia perdut un partit fins ara, però que s’ha vist superat per l’exhibició defensiva del conjunt lleidatà. Els de negre han jugat un partit molt complet en el que, tot i anar per darrere en el marcador durant 38 minuts, han estat capaços de girar la truita en els instants decisius. El duel ha començat amb un ICG erràtic en atac, factor que ha aprofitat el conjut local per agafar els primers avantatges significatius (14-5, 4:30 1Q). A més, un dels jugadors clau del conjunt lleidatà, Michael Buchanan, s’ha carregat ràpidament amb dues personals i això ha obligat a Aranzana a canviar el discurs. Els de negre han començat a buscar els punts des de la línia de tres, i aquest cop amb encert. L’ICG ha anotat set triples de 15 intents durant la primera meitat i això l’ha mantingut dins el partit davant d’un Castelló que, tot i dominar a l’electrònic, no es sentia còmode. Al descans, victòria ajustada dels de Toni Ten (37-33), però la sensació era que hi havia opcions per remuntar. Malgrat tot, la sortida del tercer quart no va ser bona. Els castellonencs tornaven a agafar rendes properes als 10 punts, però sense arribar mai a aquesta xifra i el període finalitzava amb els locals nou punts amunt (57-48). A l’últim quart, però, la decoració van canviar de dalt a baix. Aranzana tornava a situar en pista a Buchanan després de jugar 25 minuts sense un cinc pur, i això destarotava el ritme del Tau que, malgrat que el nord-americà tornaria aviat a la banqueta en cometre la tercera falta, ja no va trobar el seu lloc. La feina de Marcus Vinicius Toledo en el rebot i en defensa va ser titànica, i va contribuir decisivament a fer de la defensa lleidatana un mur inexpugnable en l’últim període. I en atac, un Polanco en estat de gràcia es posava l’equip a l’esquena anotant 10 punts consecutius que culminaven la remuntada. El parcial de l’últim temps, 8-26, és del tot eloqüent.

Amb aquest triomf, l’ICG suma el segon consecutiu, iguala el seu cómput de victòries i derrotes, i diumenge rebrà al Barris Nord a l’Osca (12.30 h), amb l’objectiu de tenir saldo positiu a la classificació per primer cop en el que va de lliga.

Declaracions de Gustavo Aranzana post-partit

Actualitat

VICTÒRIA D’INFART

L’ICG Força Lleida s’emporta un triomf ajustadíssim (73-74) de Sevilla amb un final d’infart. L’encert de Jaume Lobo, amb 24