COP D’EFECTE A DOMICILI

L’ICG Força Lleida suma la primera victòria fora de casa a la pista del Lucentum Alicante per guanyar moral i instal·lar-se a la part tranquil·la de la classificació. L’equip del Segrià ha sorprès els seus rivals amb un inici de partit espectacular, que els ha permès agafar una renda de 17 punts. Els jugadors han sabut gestionar el marcador amb maduresa per trencar la ratxa d’un rival que encadenava 5 victòries consecutives.

Els pupils de Gerard Encuentra han caigut dempeus a terres alacantines. Després d’uns minuts inicials amb un intercanvi de cops entre els dos equips, l’ICG Força Lleida ha mostrat una de les seves millors versions a les dues bandes de la pista. Els seus rivals veien com la cistella atacant es començava a difuminar, mentre que els lleidatans espremien al màxim el seu bon moment amb els cinc jugadors de pista aportant en l’anotació. Nacho Varela arrancava molt inspirat amb dos triples que posaven el primer avantatge al marcador.

Els del Segrià impressionaven amb una circulació molt ràpida comandada per Hasbrouck, l’indiscutible director d’orquestra. Cada vegada que els rivals li deixaven un pam de terreny, fregava la llàntia per regalar punts i assistències al seu equip. En defensa, una alta intensitat i les constants ajudes forçaven errors rivals que permetien als jugadors bordeus recuperar moltes pilotes i fer mal al contraatac. Matulionis també comprava entrades per la festa que havien organitzat Varela i Hasbrouck al perímetre i posava el +17 amb 2 triples seguits.

L’Alacant s’ha refet del mal moment anotant des de zones interiors i ha retallat distàncies amb un parcial de 12-0 aprofitant un petit col·lapse ofensiu dels lleidatans. Però l’equip ha demostrat una capacitat de reacció admirable. Quan els de Gerard Encuentra semblaven perdre el rumb, Nacho Varela ha tornat a treure brúixola amb 2 triples antològics per mostrar la direcció als seus companys. La primera meitat s’acabava amb una combinació estel·lar de Brito i Kuath per posar el 34-44 a l’electrònic.

MOSTRA DE RESILIÈNCIA

L’inici de la segona meitat era un moment clau i l’equip ho ha sabut interpretar. L’Alacant premia l’accelerador empès pels seus, però l’ICG Força Lleida no es quedava curt. Triple inversemblant de Hasbrouck als nassos del seu contrincant per continuar sumant. Varela donava un petit ensurt quan havia de ser substituït a causa d’un fort cop, però el base xilè ha pogut tornar a pista uns minuts més tard. En els moments complicats, l’equip ha apretat les dents i ha conservat la distància amb bons minuts de Rafa Villar per marxar a l’últim quart amb un +14.

Tot i el marcador favorable, el darrer tram de partit s’ha hagut de suar de valent. L’ICG Força Lleida acusava el gran esforç realitzat i perdia momentàniament la inspiració ofensiva. Els jugadors bordeus han resistit els minuts de més insistència rival capturant diversos rebots claus en defensa formant en pista amb Krutwig i Kuath a la vegada. L’equip ha acabat allunyant la tempesta amb el cinquè triple de Nacho Varela, que ha sentenciat el partit. Es trenca la sequera lluny de casa, que permet als de Gerard Encuentra encadenar la primera ratxa de victòries per continuar creixent en confiança.