CRÒNICA J.13 | Retrobant-nos amb la victòria. Sáenz Horeca Araberri 73 – 89 Força Lleida

El Força Lleida es retroba amb la victòria al guanyar a domicili per 73-89 al Sáenz Horeca Araberri. L’equip lleidatà trenca amb la “maledicció” del Polideportivo de Mendizorrotza, on no hi havia guanyat i torna a assaborir la victòria després de dos partits perduts.

Bon inici del Força Lleida a Vitòria. Els de negre han començat dominant el partit agafant l’avantatge en un marcador que cada vegada anava ampliant més la seva distància gràcies a l’encert des dels TL, les penetracions de l’equip i amb un Quintela molt bé en defensa deixant a Robinson Jr amb només 2 punts en aquest primer quart. El Força Lleida s’ha posat ràpidament a +7 en els primers cinc minuts de l’encontre. L’Araberri, en l’intent d’aturar el joc ofensiu del Força Lleida i per buscar els seus espais demanava el seu 1r TM. I els ha funcionat durant un parell de minuts quan els jugadors d’Antonio Herrera han aconseguit empatar en l’electrònic a 17 a falta de 2:40 minuts per acabar el primer quart. Jorge Serna demanava un TM per tornar a agafar les regnes del partit i, l’efectivitat de Quintela, Chapela i Kyei posaven l’equip de Lleida amb avantatge al finalitzar el 1Q (19-26).

Amb la truita girada ha iniciat el segon quart. El Força Lleida ha tingut uns moments d’indecisió sobre la pista i l’Araberri  ho ha aprofitat per enganxar-se ràpidament al partit amb un parcial 5-0. Stutz, que no trobava el seu lloc jugant de 4 ha passat a dominar sota cistella en la posició de 5, ajudant l’equip a tornar a agafar avantatge amb un triple i amb tres assistències de mèrit perquè Djuran tirés triples lliurats. Fernando Sierra, dur en defensa, s’ha buidat sobre el parquet per recuperar pilotes; i Quintela ha tingut els seus moments de descans, el qual només deixava la banqueta quan Robinson Jr, desaparegut en la primera part amb només 2 punts, també saltava a pista. El Força Lleida ha registrat un parcial de 0-8 i ha obligat a aturar el joc a l’equip de Vitòria. Però els de la Terraferma no han abaixat la guàrdia i s’han situat a +13 a falta de 2 minuts per al descans, una distància que només s’ha escurçat 1 punt abans d’enretirar-se cap als vestidors amb el resultat de 34-46.

Tot i el triple de l’Araberri a l’inici del tercer quart, els primers compasos han estat estancats per part dels dos equips, els quals erraven tirs i han deixat el lluminós 37-46 durant un parell de minuts. El Força Lleida ha trencat la sequera sumant en el seu marcador i l’Araberri no volia ser menys. El conjunt basc anava picant pedra, guanyant el rebot ofensiu i sumant de dos en dos fins situar-se a -6 del conjunt ilerdense. Però la persistència i constància dels de Lleida ha portat a l’equip a tornar a recuperar l’avantatge de +12 amb què havien anat al descans i anar als últims 10 minuts amb un 50-62.

Mal inici per al Força Lleida en l’últim quart del partit, no en el joc sinó en la condició física. Fernando Sierra, en un rebot defensiu, cau desequilibrat i s’ha d’enretirar a la banqueta per un mal gest al genoll. Malgrat la baixa de Sierra en tot el 4Q, l’equip ha sapigut mantenir la ment clara i han canalitzat tota la ràdia i l’esforç a la defensa, als rebots i a la lluita, creant segones ocasions en atac. El Força Lleida ha aguantant un +10 a falta de 5 minuts per acabar el partit, i Turner amb un triple i Quintela de 2 ampliaven a +15 l’avantatge i posaven el 60-75 en l’electrònic a falta de menys de 4 minuts. Darrers minuts de partit amb descans per als jugadors habituals i posant sobre el parquet del Polideportivo a Nil Birà i a Juan Oliva, vinculat al Pardinyes. El primer des de la línia de 6’75 i el segon amb un +2 arrodonien el marcador per acabar el partit amb 73-89 en un encontre on els de Lleida han dominat durant els quaranta minuts i s’han endut la 9a victòria de la temporada.

Jugador més valorat del partit i màxim anotador del Força Lleida: Sergi Quintela (27v i 17p)

Anotadors de l’equip: Turner III (13), Djuran (8), Chapela (6), Sierra (4), Feliu (5), Oliva (2), Mbaye (5), Stutz (13), Brià (3), Fall (4), Quintela (17), Kyei (9)

Disponible l’audio post-partit de Jorge Serna:

Actualitat

VICTÒRIA D’INFART

L’ICG Força Lleida s’emporta un triomf ajustadíssim (73-74) de Sevilla amb un final d’infart. L’encert de Jaume Lobo, amb 24