CRÒNICA J24 | Club Melilla Baloncesto 83 – 72 ICG Força Lleida

ICG Força Lleida perd contra el Club Melilla Baloncesto amb un resultat de 83-72.

L’ICG Força Lleida ha tingut un bon inici de partit. Mbaye obria el marcador i els lleidatans aconseguien posar-se per davant durant els primers 5 minuts. La bona gestió del Melilla ha fet que els locals recuperesin la diferència perduda. El primer període ha estat molt igualat, però en els darrers minuts els de blau sabut superar els homes de Serna i ficar-se per davant en el marcador. L’ICG Força Lleida ha continuat esforçant-se amb jugades ofensives de Lafuente i Mbaye per retallar la distància el màxim possible. Finalment, l’equip taronja ha aconseguit bones situacions de llançament però no ha pogut convertir-les en punts. El quart ha finalitzat amb un resultat de 22-18 a favor dels de blau.

Mal inici del segon quart de l’ICG Força Lleida en defensa, obligant a Serna a demanar temps mort després d’una diferència desfavorable de 8 punts. L’equip no era capaç de trobar l’encert i les accions aïllades de Chapela no eren suficient. Al minut 4 del quart, Serna es veia obligat a demanar el segon temps mort per la falta de joc col·lectiu en atac. Aquest temps mort tenia el seu efecte amb una millora en la direcció de joc dels bases gallecs Quintela i Chapela i un augment de tirs alliberats per part de Feliu i Kyei. L’equip escurçava diferències, obligant als locals a demanar temps mort amb el resultat molt igualat, 32-31. La duresa defensiva i la paciència en atac serien claus per l’equip taronja durant la segona part del quart. Els lleidatans aconseguint un parcial de 0-11, passant del 32-25 al 32-36 quan faltaven 3 minuts pel descans. Les defenses han passat per sobre dels atacs en els últims minuts del període i el lluminós marcava, a la mitja part, 39-40.

El tercer assalt del partit ha començat amb un intercanvi de cistelles entre els dos equips. Durant els primers 5 minuts del quart s’han tantejat per veure com podien superar l’un a l’altre. Aquest joc d’escacs no ha permès als jugadors lluir-se en l’àmbit ofensiu i han destacat, especialment, les tasques defensives de Kyei i Mbaye. El segon tram del quart ha seguit la mateixa tònica: l’ICG Força Lleida era capaç d’aturar la intensitat ofensiva del Melilla però no superava l’entramat defensiu dels jugadors d’Alejandro Alcoba. Quan faltava un minut per finalitzar el quart, els locals aconseguien un parcial de 8-0, situant el 60-54 al marcador i obligant a Jorge a demanar temps mort per aturar l’embranzida local. Una darrera bona defensa i l’encert de Miqui Feliu situaven el 62-59 al marcador a falta d’un quart per la conclusió.

El darrer període del matx començava amb desencert visitant. El Club Melilla Baloncesto, per la seva part, aconseguia ampliar la diferència en el marcador amb un parcial de 10-2. Tot i anar per darrere en el marcador, els taronges no deixaven de lluitar i perseguien l’equip local en l’electrònic. A falta de 2 minuts, l’equip no aconseguia superar un gran Club Melilla Baloncesto, que s’escapava en el marcador de 12. L’ICG Força Lleida acusava el cansament i aquest minvava les seves esperances de capgirar l’encontre. Tot i això, la lluita dels de la Terra Ferma persistia i l’equip ha seguit guerrejant fins al darrer segon davant d’un rival molt complet en totes dues bandes de la pista. El partit ha conclòs amb victòria local per 83-72.

Jugador més valorat del partit: Mbaye (24v)

Màxim anotador de l’equip: Obi Kyei (15p)

Anotadors ICG Força Lleida: Kyei (15), Bergadà, Chapela (14), Feliu (8), Oliva, Mbaye (12) Stutz (5), Steel (5), Lafuente, Quintela (13), Vinós.