CRÒNICA J29| ICG Força Lleida 88–82 TAU Castelló

L’ICG Força Lleida ha guanyat a casa al TAU Castelló per 88-82 en el partit corresponent a la jornada 29 de la Lliga LEB Or.

L’ICG Força Lleida ha començat molt fort el primer tram de l’encontre. Un gran Chapela en la direcció de joc ha facilitat cistelles fàcils als interiors Mbaye i Kyei. Al minut 4 l’entrenador de TAU Castelló s’ha vist obligat a demanar temps mort després d’una brillant jugada de Quintela que finalitzava Kyei en alley-oop. Els de blanc, després del minut d’aturada, ha fet un parcial de 0-9, responent el bon inici dels lleidatans i obligant a Serna a aturar el partit. Els darrers instants del quart han estat un intercanvi de cops entre tots dos equips, on cap dels dos ha estat capaç de superar el rival. El quart ha finalitzat amb taules en el marcador, 24-24.

El principi del segon assalt ha començat igual que ha acabat el 1Q: tampteig entre tots dos equips i intercanvi de cistelles durant els primers minuts. Un seguit de males decisions dels locals ha permès al TAU Castelló aconseguir la màxima diferència en el partit amb el marcador 26-31. Aquesta màxima ha obligat al tècnic local a demanar temps mort. Els de negre han reaccionat de la mà de Djuran i Mbaye, que retallaven aquesta màxima diferència i ficaven l’equip per davant en l’electrònic. El marcador al final de la primera meitat ha estat 45-43.

L’inici del tercer quart ha seguit amb màxima igualtat. Els equips han seguit intercanviant-se cops i la proporció anotadora era molt elevada en comparació amb els darrers partits dels homes de Serna, tant en punts a favor com en contra. L’ICG Força Lleida, al minut 7 del període, ha aconseguit trobar cistelles amb facilitat de la mà de Shaquille Cleare i Quintela. El resultat al final del quart ha estat 70-61 pels homes de Serna.

El 4Q ha començat amb un primer parcial de 0-13 pel TAU Castelló. Dos minuts després de l’inici de període, l’ICG Força Lleida es veia per darrere en el marcador després d’encaixar un 3-16 en contra. Arribats a aquest punt, Serna intentava reactivar als seus jugadors i buscava recuperar l’avantatja en el marcador a partir de la defensa. L’equip de la Terra Ferma ha estat més de 4 minuts sense veure cistella, però Djuran ha estat capaç de recuperar l’encert des del triple i ha trencat la mala ratxa anotadora de l’equip. Les defenses de Mbaye i Chapela incomodaven els jugadors de Toni Ten i, en atac, Stutz i el propi Chapela permetien als homes de Serna recuperar el lideratge en el marcador. Els darrers minuts del partit han estat a les mans de Quintela. El jugador gallec s’ha jugat una darrera possessió amb el marcador 85-82. La jugada ha acabat amb triple, sent mortal per l’equip visitant. L’encontre ha finalitzat amb el marcador 88-82.

Els de Serna, amb aquesta catorzena victòria, asseguren la permanència i, a falta de 5 partits per finalitzar la competició, faran el possible per lluitar per una plaça de play-off.

Jugador més valorat de l’equip i màxim anotador: Filip Djuran (23v i 17p)

Anotadors ICG Força Lleida: Bergadà, Djuran (17), Chapela (15), Feliu (5), Mbaye (4), Stutz (10), Steel, Lafuente, Cleare (10), Quintela (12), Djukanovic (5), Kyei (10).