Crònica J8. PATINT PERÒ GUANYANT

Matí de bàsquet a l’Espai Fruita – Barris Nord amb victòria de l’ICG Força Lleida davant el Valladolid per 75-71.

Bona arrencada de l’ICG Força Lleida amb Mark Hughes com a protagonista anotant 7 dels 9 punts de l’equip. Els visitants reaccionaven a temps abans que els de casa s’escapessin en l’electrònic i aconseguien posar-se per davant. Minuts de màxima igualtat a l’Espai Fruita Barris Nord on els dos equips anaven avançant-se per la mínima i es trepitjaven els talons. Les imprecisions en atac als darrers minuts feien que els visitants agafessin una breu avantatge i posaven el 17-21 al marcador.

La defensa sòlida del Valladolid no facilitava les coses als jugadors de Gerard Encuentra, que no trobaven l’encert en els tirs exteriors i buscaven jugades per dins. Massine Fall retallava distàncies des de la línia de tirs lliures i amb una jugada des de sota cistella i posava el partit més emocionant que mai amb jugades d’una banda a l’altra de pista. Però la pilota seguia resistint-se des de la línia de 6,75 i el Real Valladolid ho aprofitava per posar-se +8 en el lluminós, obligant a Gerard Encuentra a demanar el primer TM del partit. Mark Hughes, a falta d’11:3 segons per anar al descans anotava de triple i retallava distància per posar l’equip a -4 (34-38)

Endolladíssim ha sortit l’ICG Força Lleida tant en defensa com en atac que aconseguia avançar-se en l’electrònic després de molts minuts per darrere (41-38). Punts amunt punts avall durant el primer tram de quart on novament els val·lisoletans agafaven embranzida i obligaven als de la Terra Ferma a demanar TM amb -7. Tornava l’equip fort a pista amb un triple de Miguel González, Fall fort sota cistella. L’equip, per davant novament, obligava a Roberto González a demanar TM per capgirar la dinàmica.

Inici d’estampida de l’últim quart amb Albert Lafuente anotant +5 en menys d’un minut i posant l’equip amb +8 al lluminós. No ha dubtat Roberto González en demanar TM per aturar l’equip de Gerard Encuentra. Es respiraven nervis al pavelló, a les banquetes i sobre el parquet. Errades, faltes… A 3 minuts del final, el partit estava calent i res decidit. Però els jugadors de Gerard Encuentra sabien què havien de fer. Pressionar, defensar i atacar. I la victòria, patida fins a l’últim segon es decantava cap als de casa.

Teniu la roda de premsa post partit disponible a continuació.

Dissabte 20 de novembre, l’ICG Força Lleida juga a Granada. Després hi ha una aturada en la lliga regular LEB Or a causa de a la celebració de les Finestres FIBA, on Carrera i Marcos estan convocats amb les seves respectives seleccions. El pròxim partit a casa serà diumenge, 5 de desembre a les 12:30h.