Crònica| Partit lluitat i victòria. TAU Castelló 88 – 89 Força Lleida

Partit intens aquest vespre al pavelló Ciutat de Castelló. El Força Lleida s’ha imposat per la mínima al TAU Castelló (88-89) en un encontre de pretemporada molt lluitat i amb alta puntuació.

El Força Lleida ha començat amb l’encert a les mans. Una bona defensa sota les dues cistelles i amb un Filip Djuran que ho anotava tot, el Força Lleida ha agafat un avantatge en el marcador que ja no ha deixat anar. La primera escapada ha estat un 02-10 en el lluminós. El TAU Castelló ha agafat embranzida però els jugadors de Jorge Serna no donaven treva als locals, mostrant seguretat i fiabilitat des de totes les posicions. El Força Lleida han continuat sumant i han estancat durant uns minuts als de Castelló als 17 punts. Toni Ten ha demanat temps mort per aturar la ratxa dels de Lleida. Al final del 1Q s’ha arribat amb +9 en el marcador (19-28).

El segon quart no ha estat menys. Miki Feliu s’ha sumat a Djuran des de la línia de 6’75 i s’ha anat ampliat la distància entre els dos equips. Una assistència sota cistella entre Sergi Quintela i Obi Kyei ha posat la màxima en l’electrònic (+15. 28-43). L’equip local ha reaccionat després d’un altre temps mort de Toni Ten. Els de Castelló s’han posat en el partit amb un parcial de (9-0), que ha deixat el marcador 39-45 per anar al descans.

El TAU Castelló ha començat molt endollat en aquest tercer quart, tant en triples com en defensa. El Força Lleida ha tingut errades que els locals han aprofitat per a psoar-se per davant en el marcador per primer cop en el partit (55-53). A partir d’aquí, l’avantatge en el lluminós s’ha anat decantat cap a un banda i cap a l’altra fins que el Força Lleida ha recuperat distància gràcies a dos triples consecutius d’Adrián Chapela (61-65). Després d’un TM demanat per Toni Ten, els de Castelló empaten el partit però el Força Lleida torna a agafar l’avantatge amb els TL anotats per Stutz i amb cistella de Sergi Quintela en l’últim segon del quart (70-73).

L’últim quart ha començat encallat amb un parcial de 2-0 en els primer tres minuts. Obi Kyei s’ha encarregat de desencallar el marcador amb una penetració entre la defensa rival. El joc estava travat, jugades imprecises, errades per les dues bandes, nervis a pista i banqueta… Però el Força Lleida ha aguantat la distància gràcies a les recuperacions en defensa. L’últim minut de partit l’han protagonitzat les aturades en el joc cada cop que un equip encistellava. A les banquetes s’hi oloraven les jugades d’estratègia; per la banda del TAU Castelló per aconseguir avançar-se en l’electrònic; i per la banda del Força Lleida per aguantar el marge d’avantatge que tenien. La diferència de punts era de +4 per al Força Lleida (85-89) i a l’últim segon el TAU Castelló ha posat un triple, fet que dóna la victòria per la mínima als de la Terraferma.

MVP de l’equip: Filip Djuran (21v)

Màxim anotador de l’equip: Filip Djuran (20p)

Anotadors del Força Lleida: Turner (6), Kyei (7), Bergadà, Djuran (20), Chapela (8), Badal (8), Mbaye (12), Stutz (11), Fall (4) i Quintela (13).