Defensa fluixa, però lluitant fins al final

Gens fàcil era el repte d’avui a Burgos amb dos equips buscant el factor pista al play-off. I malgrat que l’inici de partit era un miratge d’igualtat extrema, els locals ràpidament es calçaven les botes per sumar, dominar el ritme de joc i guanyar al Coliseum.

Els triples es convertien en els protagonistes del partit amb tres tirs en els primers dos minuts i mig. Quan Hereda San Pablo Burgos semblava que agafava la davantera amb un 8-3, l’ICG Força Lleida reaccionava per empatar el partit. S’encallava el partit amb un 10-10 al lluminós on només els tirs lliures obrien escletxa pel costat local. I poc tardaven a tornar els tirs des de l’exterior a ambdues cistelles i un ajustat 15-13 a l’equador del primer quart. Marcos i De la Torre anotaven per posar un igualadíssim 19-18. Però l’equip local, atent en defensa i encertat en anotació començava a sumar per anotar el 32-22 al final del primer quart amb un triple sobre la botzina.

No afluixava l’equip de Burgos per aguantar la renda per sobre el doble dígit, i continuava sumant. L’ICG Força Lleida intentava enganxar-se de nou en el partit, però el de Curro Segura continuaven fent mal i estava més endollat en anotació i en el rebot. Els dos temps morts demanats per Gerard Encuentra no servien per tallar la dinàmica local, que situaven el coixí en setze punts per anar al descans.

Hereda San Pablo Burgos continuava amb el seu joc ràpid i intens, encertat en el tir, agafant el rebot i pujant l’avantatge als 22 punts. Marko amb dos, Amadou amb quatre i Lobo amb 3 arreglaven mínimament el lluminós per baixar dels vint i situar el 72-54 per als darrers deu minuts.

Remuntar era difícil, però s’havia d’intentar aconseguir l’average (perdre de menys de sis punts). Els locals mantenien un avantatge còmode per sobre els vint punts al llarg del darrer quart. Urtasun amb cinc punts, Faye i Baković de dos i Lobo des de la línia del triple posaven la diferència a dotze punts per acabar l’encontre amb el 90-78 final.