CAT |

El base Nacho Varela, primera incorporació per a l’ICG Força Lleida

Twitter
WhatsApp
Telegram
Facebook
Email

Ignacio Andrés “Nacho” Varela Arroyo es converteix en el primer fitxatge de l’ICG Força Lleida per a la temporada 2023-2024. El jugador xilè-espanyol arriba procedent del Movistar Estudiantes, tot i que aquesta última temporada ha jugat cedit al Bàsquet Menorca, equip amb el qual van assolir al juny l’ascens a la LEB Or.

A l’Estudiantes hi ha estat durant sis temporades (2017-2022), passant de Júnior a Lliga EBA i aconseguint aquí l’ascens a la LEB Or. A més, va debutar a l’ACB la campanya 2018-2019 amb el club madrileny. També va tenir minuts al play-off de la temporada 2021-2022 i a la Final Four celebrada a Fontajau (Girona).

Amb el Menorca, el jove jugador xilè-espanyol, va disputar un total de 33 partits (26 de Lliga Regular, 6 d’eliminatòries i la Copa Princesa). Les dades mitjanes de lliga regular van ser de 22:49 minuts per partit, 10,2 punts, 83,7% en tir lliure i una valoració de 9,5. Cal destacar el seu paper a la Copa Princesa amb un 21 de valoració en 34:42 minuts jugats i 20 punts anotats.

Nacho Varela també ha estat internacional amb la selecció absoluta de Xile, prèviament passant per les categories formatives. El jugador arriba a l’ICG Força Lleida en un molt bon moment de la seva carrera esportiva. “Ve per aportar des de la direcció de l’equip”, afirma Joaquín Prado, director esportiu del club. Malgrat la seva joventut, Varela té experiència en ACB i en categories FEB. “A Menorca va ser un jugador absolutament clau en l’ascens de l’equip balear a la LEB Or”, destaca Prado. Algunes de les característiques del jugador són la capacitat de crear joc i de generar en bloqueig directe.

Nom i cognoms: Ignacio Andrés “Nacho” Varela Arroyo

Data i lloc de naixement: 24 de gener de 2000. Osorno (Xile)

Posició: Base

Alçada: 1,87 m

Info: Procedent de l’Estudiantes. Ocupa plaça de comunitari en tenir la doble nacionalitat (xilena i espanyola).

Més noticies

Et podem ajudar?
Saltar al contingut