EL GIRONA, ALTRE COP.

L’ICG Força Lleida ha caigut aquest dimecres en el partit ajornat de la jornada 9 a la pista d’un Bàsquet Girona que ha estat superior, especialment des de l’equador del segon període. Els d’Aranzana han jugat un mal partit en línies generals i tampoc han sabut emmotllar-se a un arbitratge a voltes erràtic i difícil d’interpretar.

El duel ha començat amb moltes imprecisions per totes dues bandes. Les diferències eren curtes amb els dos conjunts freds i poc encertats. Els de negre, a més, desaprofitaven un bon grapat d’opcions des del tir lliure, i això permetia als gironins fer-se a poc a poc amb el domini del marcador. Diferència mínima al final del primer quart (16-15), i la mateixa tònica es repetia a l’inici del segon. Molta igualtat que, tanmateix, es va trencar amb un parcial fulgurat d’ 11-1 en els últims 2 minuts i mig que posava als locals 10 punts per sobre al descans, amb el colofó d’un triple al darrer segon de Jonson (41-31).

A la represa va semblar que canviava la decoració. Els de negre van començar a retallar diferències i es van situar a quatre punts (45-41, 6:06 3Q), però no hi va haver continuïtat. Un parcial de 14 a 4 encadenat pels gironins de la mà d’un omnipresent Biram Faye i sota la batuta experta d’Albert Sàbat va trencar el partit ja abans d’arribar als últims deu minuts. En aquest darrer tram, els gironins van fer i desfer com van voler sense veure perillar mai la victòria davant d’un ICG que tot i lluitar no va poder reduir els marges més enllà dels 16 finals (86-70).

La millor notícia de la jornada va ser el retorn de Lucas N’Guessan, que després de vuitanta dies lesionat va tornar per la porta gran, convertint-se en el jugador més valorat del matx per part lleidatana, amb 14 punts, 8 rebots i 17 punts de valoració.