EL LLEIDA FA ELS DEURES

L’ICG Força Lleida supera el cuer per allargar la ratxa de 6 victòries en els darrers 7 partits. Després d’un primer quart amb 32 punts a favor, l’equip ha anat de més a menys, però no ha patit en cap moment per assegurar el triomf. Les millors cistelles s’han fet esperar fins al darrer quart en un Barris que ha presentat una gran entrada després de la remuntada antològica contra l’Oviedo de fa una setmana. El conjunt bordeus tanca el 2023 instal·lat als llocs de play-off amb un balanç de 9 victòries i 6 derrotes

Jaume Lobo arrencava el partit amb ganes de gresca. El canell prodigiós de l’escorta trobava el cèrcol rival des del perímetre en la primera jugada del partit. L’alta intensitat en defensa dificultava la producció ofensiva dels visitants, mentre que, a l’altra banda de la pista, els jugadors bordeus se sentien còmodes i castigaven les concessions rivals. Els lleidatans s’allunyaven per sobre dels 10 punts i provocaven el primer temps mort quan només es duien 3 minuts jugats.

Javi Vega i quatre més. Dos triples una calma envejable en les dues primeres accions del madrileny sobre el parquet ampliaven encara més la diferència. La segona unitat entrava amb les mateixes ganes de fer gaudir al públic. El domini del rebot, la circulació fluida i el bon criteri en la presa de decisions permetia superar la barrera dels 30 punts en acabar el primer quart.

CANVI DE PARADIGMA

Jugada de murri de Villar per aconseguir els primers punts del segon quart. Paret amb l’esquena del rival en servir de banda per visitar la línia de personals i continuar sumant. Durant el segon acte, l’equip ha baixat lleugerament l’efectivitat i els rivals s’han arribat a apropar a només 5 punts. Res que Simeunovic no pogués arreglar. El serbi ha donat un aire fresc a l’equip gràcies a la seva implicació defensiva marcant el camí de la reacció.

Abans de marxar als vestuaris, lluna plena al Barris. L’udol del llop ressonava a les parets del pavelló quan Jaume Lobo tancava la primera meitat amb 5 punts consecutius per marxar amb una dosi extra de moral al descans. 47-36.

Krutwig anotava els primers punts d’un tercer quart, que ha continuat marcat per les imprecisions als dos costats. El marcador s’ha encallat en el 55-47 durant més de 3 minuts i els nervis creixien a les banquetes dels dos equips. Kur Kuath ha estat l’encarregat de tornar a obrir la veda des de la pintura i una cistella de Hasbrouck marca de la casa ha tancat un tercer quart complicat, però amb un parcial favorable per l’ICG Força Lleida.

El teu base fa esmaixades? El meu sí. I més d’una. SuperRafa enfonsava el cèrcol rival per encendre un Barris que s’animava cada cop més. No contents amb això, Hasbrouck i Kuath milloraven l’acció anterior exhibint un cop més la seva química amb un alley-hoop acadèmic. El mateix Hasbrouck sentenciava ja el matx amb un 3+1 inversemblant, tirant gairebé sense equilibri des de l’aparcament del Barris. Els darrers minuts han estat un mer tràmit. Tot i la reacció final dels rivals, la victòria s’ha quedat un dia més al Barris. 79-72. L’equip tanca un bon 2023 en el moment més dolç de la temporada.