EL ROBLES CAU EN UN PARTIT DE MÉS A MENYS

El Robles Força Lleida visitava Azkoitia amb la intenció de marcar un punt d’inflexió que li permetés recuperar el rumb triomfal de l’inici de temporada. El repte era majúscul. Vèncer a la pista de les segones classificades, que havien arribat a encadenar 10 victòries consecutives en el primer tram del calendari. Tot i això, l’Iraurgi era conscient del perill de les lleidatanes després de caure, contra tot pronòstic, en la jornada inaugural al Barris amb una remuntada sense pal·liatius del conjunt bordeus.

Ruben Petrus reclamava a la prèvia que l’equip necessitava recuperar la frescor dels primers partits i les jugadores s’ho han pres al peu de la lletra. Les ilerdenques han sortit sense complexos i amb la punteria ben afinada. Els triples inicials de Cristina Peña i Pilar Comella donaven seguretat a l’equip, que es trobava a gust aplicant el seu joc alegre pressionant a tota la pista i desplegant les ales en transició.

Les jugadores es notaven amb confiança per provar-ho des de tots els racons. Comella castigava des del perímetre, mentre que Maza i Cerqueda, que han firmat uns primers minuts de molt nivell tant en atac com en defensa, també trobaven els primers punts. Traoré es feia gran a la zona capturant quatre rebots al primer quart i assumia galons en atac, fins i tot, amb conduccions i cistelles de llarga distància.

Un bon parcial de les guipuscoanes després d’un temps mort ha equilibrat el marcador d’un primer acte d’allò més entretingut. El ritme anotador ha baixat lleugerament als dos costats de la pista en el segon quart, tot i que els dos equips no han renunciat a unes propostes atractives que feien gaudir als espectadors. El Robles Força Lleida no perdia la cara a l’enfrontament i els avantatges eren mínims per als dos equips. Totes les jugadores bordeus han començat a contribuir en l’anotació, mentre que la tensió defensiva també es mantenia alta.

Tanmateix, les guipuscoanes han tacat la bona feina de les de Ruben Petrus durant tota la primera meitat amb uns minuts finals de segon quart en què han premut l’accelerador i han situat un 36-29 al marcador. El Robles Força Lleida hauria de tornar a intentar la gesta de remuntar davant un equip que la temporada anterior competia una categoria per sobre.

SENTÈNCIA RIVAL

Tot i el tercer triple de Comella, que continuava sent la més inspirada en atac, només tornar dels vestuaris, el partit feia cada vegada més costa amunt per a les lleidatanes. El rebot ofensiu brindava massa oportunitats a l’Iraurgi, que també trobava l’encert des del 6’75. Maria Cerqueda ha sostingut l’equip amb els seus punts durant la segona meitat, però les lleidatanes no han estat capaces de recuperar la lluïdesa del primer quart per aguantar el ritme de les guipuscoanes.

El duel s’ha tornat a equilibrar en el darrer quart, però la diferència ja era insalvable pel Robles Força Lleida. La lesió d’una de les jugadores locals, a qui desitgem una prompta recuperació, ha deixat un mal sabor de boca als minuts finals, que han estat un mer tràmit pels dos equips fins al 73-59 final. El conjunt lleidatà tindrà una nova oportunitat de retrobar-se amb la victòria dissabte que ve al Barris contra el Tordera.