ELS REIS PASSEN PER LLEIDA

L’ICG Força Lleida regala una remuntada molt treballada a un Barris ple a vessar i amb moltes ganes d’animar a l’equip. Els de Gerard Encuentra han anat a remolc durant tot el partit, però mai han tirat la tovallola. Un darrer quart molt seriós de tot el conjunt, comandat per un Hasbrouck excels, ha permès als lleidatans capgirar l’enfrontament en els instants finals i desfermar l’eufòria bordeus. L’equip no para de créixer.

El boxing day arribava a la capital del Segrià, que presentava una de les millors entrades de la temporada. Ho feia rebent un Oviedo amb baixes i en mala dinàmica, però del conjunt asturià més val no fiar-se’n mai, avisava Encuentra a la prèvia. I sabia bé del què parlava el tècnic de l’ICG Força Lleida quan ha vist com una inspiració sobrenatural dels visitants en els primers atacs, amb un 5/5 en triples, suposava el primer desavantatge per a l’equip. L’encert rival difuminava uns primers minuts més que correctes dels lleidatans en atac, amb el capità David Cuéllar, ja plenament recuperat, tornant a la titularitat amb minuts de qualitat.

L’equip de Gerard Encuentra mostrava un atac alegre, que no es corresponia amb els desajustaments que patia a l’altra banda de la pista. Vega ha començat com va acabar a Fuenlabrada: de dolç des del 6’75. Als dos triples del madrileny, s’hi sumaven Hasbrouck i Matulionis, també amb un doblet cadascú. Varela guanyava completament la partida al base rival, traient petroli de totes les entrades a cistella i l’ICG Força Lleida anava engreixant l’engranatge amb el pas dels minuts.

ENSOPEGADA I TORNAR A COMENÇAR

Diverses pèrdues consecutives han frenat la reacció dels lleidatans i semblaven sembrar de dubtes l’equip. Davant el parcial en contra de 3-13, Hasbrouck ha estat l’espurna per tornar a encendre la metxa en atac. Triple des de l’aparcament per aixecar els ànims. Simeunovic, Matulionis i Varela, ràpid se sumarien a la causa, però l’encert incessant dels asturians durant tota la primera meitat, els permetia marxar amb un 42-52 a favor al descans.

El conjunt del Segrià ha tornat dels vestuaris amb un xip diferent. Els jugadors bordeus han estat capaços de trobar a Krutwig, que assumia galons repartint joc i sumant bons punts. També arribava el moment de brillar per Jaume Lobo, que ha comptat amb la plena confiança d’Encuentra durant tota la segona meitat. El Barris apretava i animava, intentant ser el component que decantés la balança pels seus. L’equip remava incansablement, però no trobava la manera d’arribar a bon port.

DARRER QUART ANTOLÒGIC

L’equip ha anat amb tota l’artilleria a pel partit. Arrancava l’últim quart i els nervis es començaven a apoderar dels rivals, que veien com els assenyalaven dues antiesportives gairebé de forma consecutiva. A les bones defenses, s’hi ha sumat la inspiració individual dels jugadors per aixecar els 9 punts de diferència que indicava l’electrònic als 5:45 pel final. Matulionis apareixia al rescat amb un bon triple, Kuath enfonsava la cistella i Hasbrouck es destapava com el líder de la remuntada. Dos triples inversemblants de l’incombustible escorta posaven l’empat amb un Lleida que arribava molt millor als moments decisius.

La bomba de Villar posava als lleidatans per davant al marcador per primer cop en tot el partit quan faltaven 30 segons pel final. L’equip ha tret tot el seu caràcter i ha sabut patir per sentenciar el duel des dels tirs lliures. L’electrònic del Barris mostrava un resultat final de 90-84. Reacció admirable de tot l’equip per regalar un triomf dels que creen afició.