ESTRENA AMB DERROTA

L’ICG Força Lleida no va poder començar la lliga amb un triomf davant la seva afició i va perdre davant del CB Almansa con Afanion després d’una mala segona part. El partit, però, no va començar gens malament per als interessos dels de Gustavo Aranzana, que es mostraven equilibrats en atac i solvents en defensa. Fruit d’això, el marcador al final del primer quart era de 20 a 14, i la sensació de domini local era evident. Una sensació que es va mantenir durant el segon temps, amb diferències que de mica en mica s’anaven consolidant i que van superar els deu punts en alguna fase del període. Un parcial de set punts consecutius de Miquel Feliu van portar el màxim avantatge lleidatà, que va ser de 12 punts, i que es quedava en 9 al descans, 35-26. Tanmateix, el tercer quart va canviar la dinàmica de l’enfrontament de dalt a baix. Els locals no veien anella; la manca d’encert -especialment en el tir exterior- passava factura també en defensa i això ho aprofitava l’Almansa per imposar el seu ritme i per fabricar un parcial de 3 a 14 que capgirava el marcador (38-40, 3:20 3Q). A partir d’aquí, l’ICG va anar sempre a remolc amb un Almansa còmode en atac i centrat en defensa. Un triple de Chapela deixava als de negre per sobre al final del tercer període (46-45), i el mateix jugador també anotava en l’entrada a l’últim quart. Semblava que es girava la truita un cop més, però no va ser així. Sense grans exhibicions, però fent bon ús de les seves opcions, els d’Albacete van anar dominant el tram final de partit davant d’un ICG Força Lleida que seguia errant llançaments còmodes i cometent pèrdues que aprofitava el rival per acabar de controlar el partit. Al final derrota del locals, 62-57, que van demostrar tenir un bon marge de millora i que divendres vinent visitaran la pista d’un dels grans aspirants del grup, l’Alacant.