EXHIBICIÓ PER SEGELLAR EL PLAY-OFF

L’ICG Força Lleida s’assegura ser als play-offs d’ascens de forma matemàtica després de sentenciar el partit i l’average contra el Real Valladolid en una primera meitat sublim. Els de Gerard Encuentra han arribat amb un 48-20 al descans amb un recital a les dues cantonades i han gestionat el partit amb seny durant una segona meitat en què el protagonisme ha estat per un Barris ple de gom a gom un dia més.

L’equip ha sortit en tromba amb un triple objectiu: guanyar el partit, recuperar l’average amb el Valladolid i regalar una nova exhibició als seus. 9-0 al marcador en menys de dos minuts i l’ambient ja bullia com en les grans ocasions. Els lleidatans defensaven apretant les dents, robaven pilotes i volaven en atac. El Valladolid se sentia superat en tots els aspectes i Paco García demanava el primer temps mort ben aviat per frenar la sagnia amb el 17-6 després d’un triple de Lobo i dues cistelles seguides de Krutwig.

A la defensa imponent del conjunt lleidatà, s’hi han sumat les ganes de festa de Nacho Varela. El xilè ballava entre les files rivals i repartia dues assistències a Kuath que acabaven en esmaixada i la gran celebració d’un Barris eufòric amb el 28-11 del final del primer quart.

Però Kuath no n’ha tingut prou, i s’ha permès el luxe d’obrir el segon quart amb una altra esmaixada. L’equip dominava el rebot ofensiu i l’acompanyava d’un percentatge d’encert molt alt en el tir. Lobo i Hasbrouck s’aliaven des del perímetre per posar un 40-13 que trencava, fins i tot, els esquemes més optimistes.

El Barris era una festa, animant a un equip que se sentia superior al seu rival en tots els aspectes. Rafa Villar s’atrevia des del triple amb èxit per marxar al descans amb un 48-20.

Amb el vent a favor, Gerard Encuentra i el seu cos tècnic han gestionat els minuts dels jugadors pensant en els següents compromisos. Simeunovic ha començat sent el més insistent en atac pels bordeus, tot i que el Valladolid també ha pujat una marxa el seu ritme anotador. Quan l’equip s’ha retrobat amb Nacho Varela, l’equip ha tornat a carburar en atac. Dues grans jugades individuals del base neutralitzaven els intents d’un equip visitant que veia un mur massa alt davant seu.

El highlight del partit ha arribat abans de començar el darrer quart. Un aficionat del Barris ha vist com Rafa Villar anotava des de la meitat de pista en una jugada anul·lada i ha replicat la mateixa cistella per endur-se el Tir Nayox i l’ovació del públic.

Aficionats i jugadors s’han repartit el protagonisme en un darrer quart amb tot decidit. Cuellar s’ha retrobat amb una bona versió i uns punts molt necessaris per recuperar la confiança. Els triples de Brito, Vega i Lobo adornaven l’onada final del públic per tancar el matx amb un 81-56 amb gust de play-offs.