FINAL AMARG

El Robles Força Lleida cau a casa contra el Bosonit Unibasket en un darrer quart gris de l’equip després de disputar el partit de tu a tu en els primers trenta minuts. El conjunt bordeus ha mostrat una gran resiliència aixecant un marcador advers de 10 punts en dues ocasions, però l’engranatge ofensiu s’ha encallat al moment decisiu i el quart classificat s’ha endut els punts del Barris.

L’inici ha estat marcat pel bon rendiment defensiu dels dos equips. Ha costat gairebé dos minuts estrenar el marcador a causa del bon posicionament a les dues bandes fins que les riojanes han agafat un primer avantatge. Les del Segrià es mantenien ben a prop gràcies, en part, a una Aya Traoré pletòrica, que ha sumat 18 punts i un +25 de valoració a la primera meitat. La pivot començava el seu recital particular demostrant que no només és una amenaça sota cistella, sinó que tampoc perdona des del perímetre.

Després de l’11-16 del final del primer quart, el Bosonit ha sortit més encertat al segon acte i a través de dos triples seguits es posava 9 punts per davant al marcador. Però el Robles Força Lleida, molt lluny d’abaixar els braços, ha començat a recuperar terreny gràcies a una defensa molt intensa a tota la pista que entrebancava molt el joc de les visitants. Amb un parcial contundent de 20-4 les de Ruben Petrus capgiraven l’enfrontament amb minuts de qualitat de jugadores menys habituals com Andrea Fernández. Una breu reacció final per part de les logronyeses deixava el matx amb un ajustat 35-34 al descans.

El tercer quart ha tornat a tenir dues fases molt diferenciades. El Bosonit sortia més endollat al parquet i es tornava a posar 10 punts per sobre al marcador aprofitant que el Robles s’havia carregat molt ràpidament de faltes, algunes bastant discutides per les locals. Però l’equip lleidatà ha tornat a treure tot el caràcter per aixecar el partit per segona vegada. Una gran jugada individual d’Abril Rexach deixava a les bordeus ben a prop i Comella el capgirava des de la línia de personals. Una cistella important d’Iris Tribó permetia al Robles Força Lleida marxar al darrer quart per davant (54-52).

I la història s’ha repetit per tercer cop en el darrer quart. L’equip s’ha col·lapsat en atac i el Bosonit s’ha escapat sumant molts punts des de la línia de personals davant la poca permissivitat de la parella arbitral. Les lleidatanes no han estat capaces d’anotar fins al cap de cinc minuts i les riojanes, aquesta vegada, no han perdonat. Les visitants eixamplaven el marcador fins al 54-68. El coratge de les lleidatanes per intentar remuntar el duel als últims compassos, arribant-se a posar a vuit punts de diferència, ha estat estèril davant un Bosonit que ha tancat files al darrere i s’ha acabat imposant per 60-72.