Guanyem i seguim somiant amb el factor pista

S’havia de guanyar i s’ha guanyat en un duel on l’equip lleidatà ha controlat el partit de principi a fi davant un Juaristi que no s’ha donat mai per vençut i que malgrat els 21 punts per sota en què s’han trobat, apretaven per a remuntar i xafar els talons dels lleidatans.

Intensitat i anotació per començar el partit amb un parcial 15-00. L’ICG Força Lleida dominava des de totes posicions i punts de la pista i obligaven els visitants a canviar la seva estratègia. Mikel Odriozola treia a Beñat Hevia a dirigir el joc, qui obria el marcador visitant amb triple i seria un reflex dels propers tirs de Juaristi. L’equip d’Azpeitia buscava tir exterior per buscar escurçar distàncies ràpides i es posava a nou amb tres triples. Pujava la intensitat del partit i el rival aprofitava els rebots defensius per a crear jugades amb punts. Amb el 21-16 al marcador, Gerard Encuentra aturava el joc, que veia com el rival s’aproximava. L’aturada canviava el ritme de joc, més pausat i amb jugades més llargues, que anaven bé als del País Basc per situar-se a només tres punts. Urtasun anotava des de la línia de 6,75 i ajudava a l’equip a mantenir un marge de cinc punts al final del primer quart,

Tornava a agafar la davantera l’ICG Força Lleida amb un parcial 9-3 i l’equip visitant no dubtava en aturar-ho ràpidament demanat temps mort. Malgrat que la dinàmica anotadora es veia frenada a ambdues cistelles, l’ICG Força Lleida sumava de dos en dos per tornar a agafar un còmode coixí de 16 punts a l’equador del segon quart amb una esmaixava de Bakovic d’esquena. S’ho passava bé l’equip en els minuts que precedien, amb bones assistències per anotar el 42-27 a dos minuts i mig per al descans. Brito s’asseia en veure la quarta falta personal i Gerard Encuentra demanava TM quan el rival passava dels setze als deu sota. Anava per feina l’equip lleidatà que situava el 49-34 per al descans.

No fallava Álex Urtasun des del triple que donava tres punts a l’equip per agafar un avantatge de vint punts als quatre minuts de quart (56-36) I es repetia la història. Juaristi reaccionava i en tres minuts anotava un parcial 03-11 i ho aturava el tècnic lleidatà demanant temps mort. Jaume Lobo endollava dos triples consecutius per ampliar de nou l’avantatge als vint punts (67-47) i Bakovic anotava des del tir lliure per posar la màxima del partit a vint-i-u. Però Juaristi, tornava a fer el que portava fent tot el partit, apropar-se més del compte a un electrònic que no estava ni molt menys decidit.

Amb un 70-61 s’iniciava als darrers deu minuts de joc, amb tots dos equips buscant controlar el ritme de joc. Les imprecisions a ambdues cistelles i la bona defensa lleidatana afavorien un ICG Força Lleida, que veia passar els minuts i amb l’avantatge per sobre els deu punts a quatre minuts del final. Però ja sabíem que el rival era dels que no abaixava els braços i des de la línia de 6,75 tornava a posar-se sota el llindar del doble dígit. Bakovic de tres i Juani, Sidibé i Miguel amb dos tirs lliures per banda, feien que l’equip tornés a treure el cap per sobre els deu de diferència a 1 pel final (89-73). I ho mantenia bé els de ponent per acabar emportant-se el duel per 91-78.

Actualitat

VICTÒRIA D’INFART

L’ICG Força Lleida s’emporta un triomf ajustadíssim (73-74) de Sevilla amb un final d’infart. L’encert de Jaume Lobo, amb 24