LA REACCIÓ ARRIBA TARD

L’ICG Força Lleida cau a la pista del Grupo Alega Cantabria a causa d’un final de primer quart i un inici del segon molt fluixos en els quals ha estat incapaç d’anotar durant 8 minuts. L’equip s’ha refet amb una bona segona meitat liderada per Kur Kuath, però la resposta no ha estat suficient per treure un resultat positiu de la visita a Torrelavega.

L’ICG Força Lleida viatjava al nord peninsular amb l’ambició d’aconseguir una victòria que els permetés fugir de la zona baixa de la classificació després de les dues ensopegades consecutives contra els equips de Burgos. Gerard Encuentra, que assegurava en la prèvia que l’equip havia de passar pàgina i recuperar sensacions, removia el cinquet inicial introduint fins a 3 canvis respecte a l’últim partit. Repetien Matulionis i Villar; entraven Thomas, Simeunovic i Hasbrouck.

Els del Segrià han entrat millor al partit amb una bona tensió defensiva i una circulació ràpida en les transicions per obtenir un primer avantatge de les mans de Thomas i Simeunovic. Tot i la bona imatge mostrada en els primers minuts de joc, el baix encert en tirs de 3 ha començat a minvar la confiança dels lleidatans, que acabarien la primera meitat amb un 1/15 des del perímetre davant del 6/10 rival.

PARCIAL DEMOLIDOR

De l’empat a 12 s’ha passat a un 35-12 a pocs minuts pel descans. Les pilotes perdudes i la impossibilitat de sumar cap cistella durant 8 minuts han provocat una escletxa al marcador molt difícil de neutralitzar pels de la Terra Ferma. Encuentra ha demanat un temps mort per curar la ferida i l’equip s’ha refet lleugerament per arribar al descans amb un 45-22.

L’ICG Força Lleida ha millorat notablement la seva versió a la segona meitat amb una defensa més imponent i afinant la punteria en atac. Kuath s’ha mostrat dominant des de la zona i ha donat una via d’anotació molt fructífera a l’equip. També s’obrien noves possibilitats des del perímetre amb l’encert de Hasbrouck, amb 2 triples, i Javi Vega, amb 3.

Un parcial de 14-25 al tercer quart ha donat motius per l’esperança als del Segrià, que es notaven puntualment més còmodes sobre el parquet que els seus rivals. L’ICG Força Lleida es posava a només 8 punts en els dos primers atacs del darrer quart mitjançant Kur Kuath, que ha estat el màxim anotador amb 15 punts.

Els de Gerard Encuentra ho han intentat fins al final, però el cansament dels jugadors amb més minuts ha provocat algunes imprecisions en els últims atacs que no s’han pogut continuar apropant al marcador. A la cistella rival, un Bulic pletòric, jugador amb millor valoració de la competició fins al moment, ha sentenciat el partit pels locals. Tocarà aixecar el cap el dimecres a l’Espai Fruita – Barris Nord contra el Melilla.