La remuntada no ha estat possible

Retrocediem en el passat per a jugar un partit pendent de la primera volta. L’ICG Força Lleida viatjava a Palma per a disputar la jornada 16 després que el partit patís dos ajornaments per covid-19. El partit començava amb 30 minuts de retard després que la cistella lleidatana es trenqués durant l’escalfament de l’equip.

Bon inici de l’ICG Força Lleida amb Matej Kavas anotador capitanejant els primers punts de l’equip amb un parcial de 0-6. Palma reaccionava amb el seu joc de contraatac tot i la defensa lleidatana i aconseguia posar-se per davant amb un 15-14 a l’equador del primer quart. Amb l’avantatge mallorquí entraven a la pista Rosa, Marcos i Hughes per reprendre el domini de joc i la fortalesa sota cistella. Van Beck des de la línia de tres donava ales als locals per posar-se 9 per davant i obligaven a Gerard Encuentra a demanar el primer temps mort del partit. Però els balears mostraven la seva solidesa sota cistella i el seu encert anotador i no donaven treva als de la Terra Ferma en els últims compassos del primer quart… ni en el segon.

Amb l’electrònic 28 – 17 començava un quart que seguia l’estela del final del primer. No abaixaven els braços els jugadors de l’ICG Força Lleida malgrat el domini en el marcador local. Amb 14 per sota tornava al parquet Schreiner que acompanyava a Juani Marcos en la direcció del joc. Gerard Encuentra tornava a aturar el joc en veure que el Palma se n’anava de 18 punts als cinc minuts del segon quart. Tot i els punts de Kavas i Rosa, Palma se volava alt amb un +24 i un encert exquisit. No sortien les coses a l’equip lleidatà, no dominaven en defensa i li valia a Palma per posar 61 punts en la primera meitat de partit.

Tornaven els jugadors al joc amb l’objectiu de retallar ls distàncies. Més dos de Shaq, els tirs lliures de Hughes, el triple de Miguel González, Schreiner i Carrera des de la línia de tir lliure… posaven l’equip 12 per sota. Palma demanava temps mort en veure com l’avantatge es retallava i l’ICG Força Lleida s’abocava a una possible remuntada. L’efectivitat anotadora i una defensa molt més sòlida dels d’Encuentra feien que l’equip baixés dels 10 punts de distància després de molts minuts.

Tot i els intents de l’ICG Força Lleida per mantenir la dinàmica de retallar en l’electrònic, Palma tornava a agafar revolada. Penyarroya ha hagut d’abandonar el joc quan faltaven cinc minuts i mig per lesió. Carrera s’encarregava, altra vegada, de baixar la barrera dels 10 punts i Álex Pérez demanava temps mort. La pressió en el marcador posava els nervis a ambdós equips en el tram final d’un partit que acabava decantant-se de la banda local amb un elevat resultat de 98-90.