LA VICTÒRIA S’ESCAPA DEL BARRIS

El Robles Força Lleida cau davant l’Aranguren en un partit que ha dominat la major part dels minuts. Tot i una primera part solvent de les de Ruben Petrus, les navarreses han acabat remuntant l’enfrontament gràcies a un major encert en el darrer quart. L’equip es manté quatre victòries per sobre de la permanència quan falten set jornades per acabar la lliga.

El partit ha començat elèctric amb els dos conjunts anotant-ho absolutament tot en els primers atacs. El marcador ja era de 10-9 en menys de tres minuts. Dos parcials contraposats han sacsejat l’enfrontament a continuació. El primer, per part de les visitants, que s’han posat 9 punts per sobre aprofitant les imprecisions defensives lleidatanes i el domini del rebot. La rèplica del Robles, encara millor, amb un 10-0 que capgirava el matx al final del primer quart (20-19).

L’equip començava el partit amb bon peu repartint els punts entre quasi totes les jugadores i guanyant confiança amb el seu bon joc.

El paradigma ha canviat en el segon quart amb pocs punts a ambdues bandes. Iris Tribó restablia l’empat a 25 amb un triple marca de la casa, seguit d’un altre de Cristina Peña que retornava l’avantatge a les bordeus. Una millora en el rebot, amb Laura Gil i Aya Traoré en pista, i un millor encert en el tir des de la curta distància han permès agafar embranzida a l’equip, que marxava al descans amb bones sensacions i un 38-29 a favor.

DE MÉS A MENYS

L’inici de la represa ha tornat a ser per les locals amb els punts d’Aya i una Maria Cerqueda imperial en defensa, sent l’ombra de Cecilia Liñeira en tot moment. L’equip s’agradava i ha arribat a posar una màxima diferència de quinze punts amb el 44-29. Les de Mutilva s’han refet de la seva inoperància ofensiva a l’equador del tercer quart i, aprofitant un moment d’incertesa en les lleidatanes, han retallat distàncies fins a només sis punts al final del tercer acte (51-45).

Les de Ruben Petrus han pogut agafar aire a l’inici del darrer quart amb una jugada ràpida transformada per Carla Fernández. L’escorta tornava a posar el +10 amb molt de caràcter, però la falta de tensió en el rebot defensiu ha condemnat a les jugadores bordeus, que veien com l’Aranguren els tornava a trepitjar els talons.

Mili Maza anotava un triple clau per destensar l’ambient del Barris, però les visitants no fallaven des del tir lliure (19/19) i capgiraven el duel quan faltaven tres minuts. Ruben Petrus ha intentat tallar de soca-rel el moment visitant amb un temps mort, però un encert gairebé perfecte de les navarreses ha deixat el partit vist per sentència amb el 62-70 final. Resultat que les lleidatanes no han merescut durant la major part del partit, però que el bon saber fer de les visitants en el darrer quart els ha acabat costant la derrota.