L’ENCERT RIVAL DECANTA UN PARTIT IGUALAT

El conjunt del Segrià visitava a un dels acabats d’ascendir amb l’objectiu de tancar la primera meitat del calendari amb un balanç positiu i mirant cap a les posicions de dalt. Les lleidatanes volien treure rèdit d’una darrera jornada de primera volta en la qual 6 dels 8 equips que encapçalen la classificació s’enfronten entre ells. Per a treure un resultat positiu de terres biscaïnes, Ruben Petrus destacava en la prèvia que l’equip hauria de ser un punt més competitiu mantenint l’ímpetu per guanyar.

El tècnic menorquí ha apostat per donar entrada a Cristina Peña al cinquet inicial després de ser l’MVP de l’equip en el darrer partit al Barris. Les locals han trobat els primers punts de l’enfrontament, però reaccionaven ràpidament les del Segrià recolzant-se en la figura de Traoré. La pivot senegalesa convertia 3 de les 4 primeres cistelles bordeus i s’imposava en el rebot per donar ales a l’equip.

En uns primers minuts molt igualats, el Robles Força Lleida no perdia pistonada amb dos triples de denominació d’origen Pilar Comella. Carla Fernández també començava elèctrica per posar a les seves per davant al marcador per primera vegada en el partit. Maria Cerqueda ampliava l’avantatge amb un triple inversemblant en la seva primera jugada sobre el parquet de Galdakao, però l’Ibaizabal ajustaria el resultat en els darrers compassos del primer quart.

Les locals han tornat a arrencar millor el segon acte, però tardaria poc a arribar la resposta de les lleidatanes. Les jugadores de l’Ibaizabal intentaven estirar el marcador aprofitant l’encert en atac, però un impressionant triple a tauler de Mili Maza tornava a ajustar el duel. Tot i això, les de casa han fet un altre intent d’escapada que ha estat més efectiu per distanciar-se fins als 10 punts. El conjunt bordeus no perdia la cara al partit, però necessitava polir alguns aspectes del seu joc per capgirar l’enfrontament. Amb una darrera cistella de Carla Fernández, les del Segrià marxaven als vestuaris amb un resultat en contra de 39-31.

La igualtat s’ha mantingut a la represa. Comella i Traoré continuaven sent les principals fonts d’anotació per un Robles Força Lleida que s’apropava a només 5 punts amb el tercer triple de la base menorquina. El marcador s’ha encallat al 48-40 durant uns minuts tot i la insistència lleidatana, però han estat les del Segrià les qui han firmat un millor tancament de quart per situar-se a 4 punts a través d’Abril Rexach i Carla Fernández. 48-44 a 10 minuts pel final.

Precisament, era la jugadora de Vilanova i la Geltrú qui mantenia el seu bon moment de forma a l’inici del darrer quart i empatava el partit a 50, arribant a la dotzena de punts al seu compte personal. Les diferències al marcador han passat a ser mínimes, però el Robles Força Lleida arribava en millor forma als moments de la veritat després de retallar fins a 10 punts en contra.

Tanmateix, les locals no han donat el seu braç a tòrcer i ja sumaven 11 punts consecutius per tornar a manar a l’electrònic. Això ha estat un dur revés per les jugadores de Ruben Petrus, que ho han intentat tot, però han acabat caient per un marcador global de 75-62. Tocarà capgirar la situació a la segona volta.