L’ICG FORÇA LLEIDA AGAFA VELOCITAT DE CREUER DAVANT EL LEVITEC HUESCA (67-63)

Victòria de patiment de l’ICG Força Lleida davant d’un combatiu Levitec Huesca que ha anat per endavant en el marcador durant més de 27 minuts i que ha tingut opcions fins al final. Els de negre, tanmateix, han sabut gestionar millor els últims instants i han sumat la quarta victòria del curs, tercera consecutiva, que els situa en la cinquena posició de la taula, amb un triomf de marge sobre el sisè i encara amb un partit menys, el que en el seu dia es va ajornar davant del Real Canoe.

El duel ha començat amb els aragonesos manant en el marcador gràcies a l’encert de Ramon Vilà. El barceloní ha mantingut un duel vibrant amb Michael Buchanan en els primers minuts en els que tots dos jugadors eren les referències absolutes del joc ofensiu pels seus equips. Tot i que finalment seria el nord-americà qui faria més calaix, el primer quart es decantava de la part aragonesa, amb un ICG al que li costava molt entrar en joc i amb un Huesca acreditant alts percentatges d’encert. Tot i això, diferència mínima al terme dels primers 10 minuts (21-23). Els d’Osca han estirat el marcador en els primers minuts del segon quart (22-29, 5:00 2Q) davant un ICG Força Lleida que no veia anella en els primers cinc minuts de període, però un parcial de 9-3 dels d’Aranzana retornava la igualtat (31-32, 2.02 2Q). Algunes males decisions en aquest últim tram feien que el Huesca se n’anés al descans cinc punts amunt, 31-36.

A la represa tornava a dominar l’Osca, que ampliava marges fins a la seva màxima diferència (33-42, 7:23 3Q), però de nou els lleidatans a còpia d’esforç defensiu eixugaven marges i un parcial de 14-4 culminat amb un triple de Polanco posava als de negre per davant per primer cop (47-46, 2:27 3Q). A partir d’aleshores el domini en el marcador ja va ser lleidatà, tot i que sempre de forma discreta i mai amb prou suficiència per a no haver de patir; bona prova és el fet que un triple de Cubillán a 31 segons pel final va estar molt a prop de capgirar la truita al situar els seus a només dos punts, 64-62. Buchanan -imperial, va acabar el partit amb 39 punts de valoració- va anotar un tir lliure en la jugada posterior després d’una personal aragonesa i va elevar la diferència als tres punts. Una nova falta, aquesta sobre Cubillán, va fer que el veneçolà tingués opció a quatre segons pel final. Va anotar el primer, i va tirar a fallar el segon per buscar el rebot, però de forma tan descarada que el tir no va ni tocar l’anella, el que va atorgar pilota a l’ICG. Buchanan, ara sí, va anotar els dos per acabar de sentenciar (67-63).

Al final, victòria amb molt de mèrit -la segona en quatre dies- que fa entrar en dinàmica positiva als d’Aranzana. De fet, i després dels resultats d’aquesta jornada, l’ICG és l’equip en millor ratxa del grup B, amb tres triomfs seguits. En la propera jornada (si la Covid-19 ho permet) tocarà enfrontar-se al Girona a Fontajau, en el primer derbi català de la temporada a la LEB Or.