L’ICG FORÇA LLEIDA TOMBA AL LÍDER

Visitar el Barris no és fàcil. Jugar contra l’ICG Força Lleida tampoc. Però fer-ho amb l’equip i l’afició en la seva millor versió és un repte majúscul. Fins i tot pel líder de la categoria. El conjunt de Gerard Encuentra ha fet un partit espectacular en tots els registres per doblegar a l’Estudiantes per un contundent 93-79.

Els lleidatans han saltat al parquet amb foc als ulls, conscients de tot el que hi havia avui en joc. Kuath obria la llauna en el primer atac i Javi Vega posava a mil revolucions el Barris amb el primer triple de la nit en la jugada següent. L’equip treballava molt en defensa i deixava pràcticament sense anotar al líder en els primers minuts. Matulionis anotava en la transició i dues cistelles consecutives des del perímetre de Hasbrouck i Vega posaven el 13-5 al marcador per fer embogir la graderia.

Els de Gerard Encuentra continuaven molt ficats al partit i no baixaven el llistó en cap moment. Varela, Kuath, Brito i Krutwig inauguraven el seu compte personal i donaven confiança a un equip impulsat pels 5.700 aficionats que omplien quasi totes les localitats del Barris. 22-20 al final del primer quart.

Estudiantes es posava per primera vegada per davant al marcador a l’inici del segon temps, però Varela els deixava clar que avui no seria el dia amb un nou triple que restablia l’avantatge bordeus. Amb tots els ulls posats sobre Michael Carrera, Djole Simeunovic es feia gran amb dues cistelles consecutives davant del veneçolà i una tercera que forçava el temps mort al Barris.

El partit s’apropava al descans encara marcat per la tensió i per un ritme molt alt tant a les grades com a la pista. Rafa Villar, incombustible com sempre, animava el matx amb un altre míssil des del perímetre. L’equip combinava amb sentit i trobava la manera de fer mal al líder amb punts molt repartits entre tots els jugadors, que permetien arribar al descans amb un 42-38 a favor.

DJOLE TIME

L’ICG Força Lleida ha tornat a sortir molt concentrat després del descans, tot i que l’Estudiantes també mostrava les seves cartes en atac. Javi Vega anotava el primer triple de nou i Rafa Villar continuava traient suc del complicat emparellament amb Wintering.

En el moment més complicat, Simeunovic demostrava ser l’home de gel. Quatre cistelles consecutives del serbi i un clínic en defensa per aturar a Carrera que feien ressonar els crits d’MVP cada vegada més fort al Barris. 64-61 al final del tercer quart.

El partit ha arribat al punt d’ebullició amb una tècnica i una antiesportiva a l’inici del darrer quart. Però l’ICG Força Lleida n’ha sortit amb molt de caràcter. Jaume Lobo i Diogo Brito amb molta sang freda anotaven tirs lliures sense errades. El portuguès s’enduia l’ovació del públic amb un triple des de la cantonada que posava 11 punts per sobre als d’Encuentra i forçava el temps mort rival.

L’enfrontament s’ha trencat definitivament al darrer quart. Brito i Lobo, amb dos triples des de la cantonada posaven el 78-63, i feien esclatar el Barris. Jugadors i aficionats s’abraçaven conscients de la gesta que s’estava coent mentre l’equip gairebé s’enfilava fins al +20.

Els últims minuts han estat una autèntica festa al Barris, amb show tant a la pista com a la graderia. L’equip de Gerard Encuentra s’ha acabat enduent el partit amb tots els honors per un meritori 93-79. Perquè visitar el Barris, mai havia estat tan complicat!