LLEIDA ÉS D’ACB

L’ICG Força Lleida aconsegueix un ascens històric a la Lliga ACB després de doblegar al Movistar Estudiantes (70-85) amb una primera meitat excelsa. Els de Gerard Encuentra han marxat amb 31 punts d’avantatge al descans i han tingut la maduresa per conservar la renda fins al final del partit. El miler d’aficionats lleidatans desplaçats a la capital han fet del Madrid Arena un segon Barris Nord i han estat claus per impulsar a l’equip en tot moment.

Els lleidatans han començat com un tro, desbordant als seus rivals en tots els aspectes. Matulionis inaugurava el marcador des del perímetre, Villar anotava, Vega seguia, Kuath esmaixava en dues ocasions i Matulionis tornava a castigar als rivals amb un nou triple que obligava l’entrenador visitant a aturar el matx, completament superat tant en atac com en defensa amb el 0-14 que reflectia el marcador. L’Estudiantes no ha estat capaç d’anotar fins passats cinc minuts de joc, però l’ICG Força Lleida no ha tret el peu de l’accelerador en cap moment i la renda s’ha anat fent cada cop més gran. El primer quart tancava amb un contundent 10-25 que posava l’enfrontament molt de cara pels del Segrià.

El guió del segon quart ha estat pràcticament idèntic. El cadenat ben posat al darrere i un joc vertiginós al davant. Un nou triple de Hasbrocuk, molt encertat en la presa de decisions, provocava el segon temps mort rival. El desconcert entre els jugadors de l’Estudiantes era total i els lleidatans ho han aprofitat a la perfecció. Lobo demostrava que és un virtuós des del perímetre, Kuath baixava la barrera a tots els rivals que intentaven entrar a la zona i Hasbrouck sumava dos triples des de l’aparcament per posar un 14-41.

El partit s’ha aturat durant uns minuts a causa dels problemes amb el marcador, però Kuath ha tornat amb ganes de fer-la encara més grossa amb diverses cistelles seguides. Simeunovic posava a l’equip en la cinquantena de punts i Kuath transformava dos tirs lliures per tancar una primera meitat per la història amb un 21-52.

UN DOLÇ FINAL

L’Estudiantes no ha tirat la tovallola i ha intentat retallar distàncies en el tercer quart. Tanmateix, s’ha trobat amb un ICG Força Lleida ben plantat que ha sabut resistir l’empenta dels madrilenys. Vega anotava el seu segon triple i Kuath esmaixava al límit de la possessió per posar gel a l’intent de reacció local. Els triples de Movistar Estudiantes començaven a entrar, però els d’Encuentra eren capaços de respondre amb garanties. Els jugadors interiors bordeus carregaven el pes de l’anotació i el tercer quart tancava amb un 48-72.

La gesta estava a tocar i ja es començaven a sentir crits de “SOM ACB” entre els aficionats. El darrer quart ha estat pràcticament un tràmit, amb un ICG Força Lleida que ha sabut gestionar el partit amb molta solvència mentre que s’anava esgotant el temps. El debut de Marvin Ogunsipe ha acabat d’arrodonir una final que serà recordada durant molts anys. Un cop exhaurit el cronòmetre, ha esclatat l’èxtasi entre jugadors i aficionats que s’han unit per celebrar plegats la gesta d’una ciutat. Freguin-se bé els ulls, el què llegeixen és completament cert: L’ICG FORÇA LLEIDA ÉS EQUIP D’ACB.