MANCA D’ENCERT

La poca efectivitat des del perímetre i la falta d’atenció en el rebot defensiu condemna a l’ICG Força Lleida contra un Tizona molt inspirat. L’equip del Segrià mai ha perdut la cara al partit tot i els 20 punts de desavantatge que reflectia l’electrònic de l’Espai Fruita – Barris Nord després de les més de dues hores de partit.

Els de Gerard Encuentra rebien a casa a un dels equips amb major anotació en aquesta arrencada de lliga. El tècnic avisava a la prèvia que s’hauria de suar de valent per superar la intensitat que solen imprimir els lleonesos al seu joc i aconseguir la victòria. L’inici ha estat erràtic per part dels dos equips, però han estat els visitants qui han trobat els primers punts a partir del domini del rebot ofensiu.

El públic de l’Espai Fruita – Barris Nord animava a l’equip intentant ser el component que decantés la balança a favor de l’ICG Força Lleida, però les cistelles es resistien. Encuentra ha decidit recórrer a la banqueta per tal d’agitar el partit i ha trobat una motiu per l’esperança en Lobo i Varela. Tanmateix, els jugadors bordeus no aconseguien trobar continuïtat al seu joc per la imprecisió en els tirs de camp i marxaven al final del primer quart amb un parcial de 13 a 24 al marcador.

REMUNTADA INACABADA

Fins ben entrat al segon quart, l’ICG Força Lleida no ha començat a trobar la confiança necessària per retallar els 13 punts de desavantatge. Amb el pas dels minuts, han arribat les primeres contribucions de jugadors importants com Villar, Thomas, Kuath i Cuéllar. Precisament, ha estat l’esperit del capità recuperant una pilota en camp contrari i forçant faltes en defensa l’espurna que iniciava una petita reacció. També hem vist els primers minuts del nou fitxatge, Javi Vega, per acabar el segon quart amb un millor sabor de boca.

Un alley-oop finalitzat per Kuath en començar la segona meitat ha fet pujar la temperatura del pavelló, però el Tizona no ha donat en cap moment el seu cap a tòrcer. Els del Segrià ho intentaven amb més cor que encert i s’han arribat a posar a 4 punts al marcador amb dos triples consecutius de Lobo i Brito per tancar el tercer quart i marcar el camí de la remuntada.

Però l’encert del Tizona des del perímetre en el darrer quart ha estat una llosa que l’ICG Força Lleida no ha pogut aixecar. Un 42% de punteria en el tir exterior visitant davant el 16% de l’ICG Força Lleida ha inflat, en els últims minuts, el marcador d’un partit més ajustat que el 66 a 86 final.