MASSA CÀSTIG EN UN PARTIT TREPIDANT

El Robles Força Lleida acaba caient en un partit vibrant al Barris davant el Sevilla. El pavelló ha presentat avui la millor entrada de la temporada amb una afició amb moltes ganes d’animar i un duel en la part mitjana-alta de la taula que ha estat a l’altura de les expectatives. Les andaluses s’han escapat al marcador a l’inici del segon quart i, tot i que les de Ruben Petrus han sumat esforços més que suficients per capgirar el matx, les visitants han estat més encertades en el tram final per guanyar 62-76.

El conjunt lleidatà ha entrat molt bé al partit amb un primer triple de Magalí, que ha mantingut la bona forma amb la qual va tancar l’any. L’equip era capaç de connectar amb Traoré i es repartia els punts entre totes les jugadores de pista. El conjunt ilerdenc imprimia molta intensitat a la defensa per mirar d’aturar un adversari letal en atac i intentava transitar amb velocitat cada vegada que recuperava la possessió. Després de l’intercanvi constant de cops durant els primers minuts, semblaven les andaluses les qui obtindrien un lleuger avantatge al final del primer quart, però dos triples magistrals de Cristina Peña han permès a les del Segrià marxar amb un 19-18 al primer pas per les banquetes.

El segon acte començava amb un triple marca de la casa de la jugadora amb major efectivitat des del perímetre aquesta temporada, Pilar Comella. El Robles Força Lleida feia circular la pilota amb bon criteri i trobava opcions còmodes d’anotació fins que el Sevilla ha trencat el partit amb un ampli parcial a favor seu. Les de Ruben Petrus han passat de gaudir d’un lleuger avantatge a situar-se a més de 10 punts per sota al marcador. El tècnic menorquí ha demanat diversos temps morts per mirar de capgirar la dinàmica i tallar el ritme d’un Sevilla a qui li entrava tot.

El públic present al Barris ha estat un dels factors decisius per comandar la reacció local. Els aficionats han encapçalat una encomiable pujada d’ànims que les jugadores han continuat gràcies a la seva característica pressió a tota la pista. Peña, amb un nou tir de tres, Carla Fernàndez, amb el seu canvi de ritme diabòlic, canviaven el paradigma i ajustaven una mica més el matx abans del descans. Les jugadores bordeus marxaven als vestuaris amb bon sabor de boca, tot i el 34-42 que reflectia l’electrònic.

El tercer quart ha començat de nou amb el Robles Força Lleida buscant retallar distàncies insistentment. La bona defensa propiciava cada vegada més recuperacions que acabaven en cistelles a la meitat de pista rival. Mili encertava des de la línia exterior i situava les lleidatanes una mica més a prop, Traoré no fallava des de sota del cèrcol i Magalí feia aixecar a l’afició dels seus seients amb un nou triple per situar-se tres punts per sota. El Robles Força Lleida tenia el partit allà on volia.

Tanmateix, les sevillanes no donarien el seu braç a tòrcer i premien l’accelerador un cop més. La gana de les de bordeus i un públic que empenyia de valent esterilitzaven el segon intent d’embranzida visitant i tornaven a posar el partit en igualtat màxima amb un 52-54 a menys d’un minut per al final del tercer quart. Laura Gil s’esmunyia entre quatre jugadores rivals per posar el marcador en taules, però les jugadores visitants marxarien al darrer quart 3 punts per sobre amb un triple sobre la botzina.

El Robles Força Lleida ha mantingut la seva proposta al darrer quart, intentant construir un joc ràpid pressionant, tallant jugades i corrent, però l’encert es decantava cap a les visitants. Les de Sevilla agafaven revolada a dos i mig pel final després d’una segona meitat molt igualada i s’allunyaven fins als 12 punts. Poc canviarien les coses en els darrers instants amb poc més que l’average particular en joc i un resultat final de 62-76.