Mentalitat guanyadora sense premi final

No era un partit fàcil a Alacant, i ha quedat demostrat en els primers minuts de joc. Però l’ICG Força Lleida ha tornat a tirar de remuntada, de caràcter lluitador i de mentalitat d’equip per posar contra les cordes fins al darrer sospir un rival molt potent que ha aconseguit defensar el seu terreny.

No ha començat bé l’encontre malgrat el parcial 5-4 en els primers minuts de partit amb Amadou Sidibé com a home de referència per a l’ICG Força Lleida. L’Alacant desencallava l’electrònic des del tir exterior i situava el 14-06 a l’equador del primer quart en uns minuts on els lleidatans no han tingut encert en el tir ni en el rebot. Les imprecisions de l’ICG Força Lleida donaven al rival l’avantatge de +10 i Gerard Encuentra aturava el joc. Els de bordeus no es trobaven còmodes, però aguantaven els deu punts gràcies a les cistelles de Sidibé, Urtasun i Brito en el tram final del primer període i amb Faye dur en defensa. No perdonava el rival, en les primeres jugades, que castigava des de darrere i en jugades ràpides per anar als divuit punts de diferència. Però tot s’encarrilava per a l’ICG Força Lleida quan Juani Marcos, amb dos triples seguits i una bombeta, aguantava l’equip en el partit i aturava el joc l’equip alacantí. Malgrat que els locals continuaven amb la seva tònica, Marcos i Villar, des de la línia de 6,75 retallaven distàncies per situar-se a nou (36-27). Jaume Lobo se sumava als triples i no perdonava dos tirs lliures per clavar el 37-32 a 25 segons per al descans. Monclova aturava el joc per posar ordre i un triple sobre la botzina que els permetia agafar aire per al descans.

Tercer quart com un acordió amb un m’aproximo-m’allunyo en el marcador. L’ICG Força Lleida entrava en el partit més que mai en empatar 45-45 amb un triple de Marcos i dos per Lobo. I això no agradava als alacantins, que posaven un punt més d’intensitat i no fallaven per tornar a agafar revolada en el marcador (54-47). I l’ICG Força Lleida tornava a tres sota gràcies a un triple d’Urtasun precedit per un bon rebot ofensiu de Sidibé. Però l’Alacant sumava per afrontar el darrer quart amb un 59-53. Precís Faye anotant el 2+1 que tornava als tres punts de diferència. I Alacant responia de dos. I Miguel González s’hi tornava. I Alacant fallava des del tir lliure. I Urtasun anotava un triple per empatar de nou (61-61). I Juani, sense nervis, anotava des del tir lliure per posar-nos per davant. I així anar fent, ara Alacant davant per la mínima, ara l’ICG Força Lleida en un final de partit on tot es decantava en petits detalls que afavorien el conjunt local per finalitzar l’encontre 79-76.