MORAL PER TANCAR L’ANY

El Robles Força Lleida es retroba amb la victòria davant l’Azulejos Moncayo Helios amb una actuació coral convincent (79-58). L’equip del Segrià ha mantingut un intens frec a frec amb el conjunt rival durant bona part del matx fins que al final del tercer quart ha obert una escletxa que ja ha estat definitiva. En les acaballes, hem vist els millors minuts de l’equip en l’apartat ofensiu, que ha fet gaudir al públic amb un recital de cistelles de molt nivell. Aquest triomf permet a l’equip acabar l’any amb un reforç anímic i mirant a la part alta de la taula.

La igualtat ha estat la tònica dominant durant tota la primera meitat. El Robles Força Lleida, que venia d’un petit sotrac de resultats, rebia un rival necessitat. El CN Helios començava la jornada situat a la zona de descens i encara no coneixia la victòria a lluny de la seva pista. Aquest desig per començar a sumar a domicili les convertia en un adversari més perillós i l’equip del Segrià ha saltat a la pista amb la serietat i la prudència que requeria el duel.

Primer quart i mig equilibrat a la perfecció. L’electrònic reflectia l’empat a 20 al final del primer quart i taules a 30 després d’un temps mort a l’equador del segon quart. L’equip de Ruben Petrus feia mal a les rivals a la pintura, amb Magalí i Traoré de dolç, però no trobava la manera d’acabar de frenar les visitants per escapar-se. Ha estat així fins que, al darrer tram de la primera meitat, el Robles Força Lleida ha pujat l’agressivitat en la pressió i ha eixugat l’atac visitant assolint un avantatge de 8 punts al descans.

En tornar dels vestuaris, tot i que l’Helios ha retallat distàncies, l’equip s’ha mantingut ferm i ha aconseguit fer tornar la tranquil·litat al Barris amb 3 cistelles consecutives de gran qualitat de Carla Fernández. Les lleidatanes han sabut gestionar amb cap fred l’avantatge per tal de plantar-se al darrer quart per sobre de la barrera dels 10 punts de diferència, tot i que l’equip aragonès no abaixava els braços.

En el darrer acte, l’equip ha continuat trobant bones vies d’anotació per esterilitzar qualsevol intent de reacció rival i s’ha deixat anar definitivament als últims 5 minuts amb cistelles per a tots els gustos. Els seguidors lleidatans, fins i tot, han tingut temps per delectar-se amb un concurs de triples entre Abril Rexach, Pilar Comella i Magalí, que es divertien jugant a veure qui el feia més bonic. La victòria final per més de 20 punts permet a les de Ruben Petrus marxar de vacances amb més optimisme, de nou enganxades al tren de les posicions de play-off.