MOSTRA DE CARÀCTER

L’ICG Força Lleida tira de solidesa defensiva i encert al darrer quart per endur-se la primera victòria davant del Gipuzkoa. Tot i les nombroses baixes, jugadors com Kuath, Matulionis, Brito i Villar han fet un pas endavant per decantar el marcador en els moments decisius del matx. Els del Segrià, impulsats per un públic omnipresent, s’han endut el partit en una actuació molt solvent de tot l’equip.

Els de Gerard Encuentra han arrancat amb tota una declaració d’intencions. Pressió intensa, joc fluït i dues cistelles consecutives d’un Rafa Villar que ha saltat al parquet endolladíssim. Les accions inicials del duel han servit per mesurar el pols d’un Barris Nord que ha vingut amb ganes de gaudir de l’equip després d’aixecar la Lliga Catalana la setmana passada. 13-05 al cap de només cinc minuts.

Els guipuscoans han millorat el seu encert, però la segona unitat dels lleidatans s’ha encarregat d’esvair qualsevol dubte tornant a capgirar el marcador i eixamplant la diferència fins al 31-24. Els debuts de Dorde i Quintrell Thomas, que encara no havien disputat cap minut amb l’equip, han servit per donar aire a un equip minvat per les lesions. Davant els intents de reacció bascs, Matulionis ha estat el millor antídot. Recuperació i posterior 2+1 del lituà per posar-se el públic a la butxaca i marxar als vestuaris amb un 36-32 a l’electrònic.

MATEIXA TÒNICA DESPRÉS DEL DESCANS

A la represa, Villar i Matulionis s’han mantingut com a principals puntals en atac, mentre que Kuath marcava territori a la pintura amb un tap en defensa i una esmaixada en la jugada posterior. Després d’un tercer quart d’alternances al marcador, triple antològic de Brito a l’últim segon per encarar el tram final amb millor estat anímic. Encuentra gestionava els minuts dels pocs jugadors sans en dinàmica del primer equip i continuava esprement al màxim les aportacions dels recentment arribats.

Al moment de la veritat, ha tornat a despertar la Britomania: dos triples del portuguès per reivindicar l’actitud guanyadora de l’equip. Un parcial de 12-0 propiciat per dues recuperacions consecutives en pista contrària han obert una bretxa al marcador que ja ha estat definitiva. Els bascs han intentat retallar distàncies als darrers minuts, però la solidaritat defensiva i la calma en les posesssions han validat un marcador final de 75-68 que ha certificat un debut immillorable per l’ICG Força Lleida.