PARTIT DE DUES CARES

L’ICG Força Lleida cau a una de les pistes més complicades de la categoria després d’una primera meitat brillant i una segona part en la qual s’ha vist superat pel Corunya. L’equip ha dominat al partit fins al descans, però no ha pogut plantar cara a l’encert ofensiu dels gallecs en el tercer quart.

Els jugadors de Gerard Encuentra han saltat al Palacio de los Deportes de Corunya desacomplexats. Començaven el matx decidits a donar continuïtat a l’exhibició que van regalar als seus aficionats contra el Melilla en la jornada intersetmanal mitjançant l’encert des del perímetre. Dos triples de Javi Vega i Nacho Varela en els compassos inicials feien augurar un bon pronòstic pels lleidatans en el partit que tancava la sisena jornada de lliga.

Els lleidatans oferien una proposta alegre, amb joc ràpid, una circulació fluïda i trobant opcions còmodes de tir des de zones exteriors, però un Corunya resilient aguantava les envestides visitants. Amb el pas dels minuts, l’ICG Força Lleida s’ha anat trobant amb una bona versió de molts dels seus jugadors. Kur Kuath enfonsava el cèrcol per marcar territori i Hasbrouck tornava a ser el catalitzador del joc robant pilotes en defensa i sumant punts des de posicions interiors per mantenir el bon moment.

Els jugadors bordeus han aconseguit la primera escletxa al marcador gràcies a la irrupció de Jaume Lobo al partit. Triple en la primera pilota que tocava i repetició de l’acció pocs segons després. L’equip s’agradava i Gerard Encuentra aprofitava el vent a favor per donar els primers minuts a Cameron Krutwig, última incorporació de l’ICG per reforçar el joc interior. L’estatunidenc mostrava les primeres espurnes de qualitat amb una brillant assistència per darrere l’esquena.

L’equip no ha estat capaç mantenir l’elevat encert en tirs de 3 dels primers minuts, però no ha perdut la cara al partit en cap moment. Rafa Villar agafava la batuta per dirigir el joc de l’equip al segon quart i un Matulionis que tornava a la que havia estat casa seva, igual que Simeunovic i Javi Vega, s’apuntava a la festa amb dos triples consecutius. Els lleidatans assolien un avantatge màxim d’11 punts replicat per un bon final de quart dels gallecs que s’ha traduït en un 39-41 favorable als de Gerard Encuentra al descans.

CANVI DE DINÀMICA

Després d’una primera meitat igualada i molt entretinguda pels espectadors, el Corunya ha sortit millor a la represa amb Jakovics i Barrueta inspiradíssims des de fora de l’arc, que han aconseguit distanciar el seu equip al marcador. Simeunovic intentava tallar el parcial en contra amb un triple des de la cantonada, però els locals trobaven punts des de tots els racons de la pista donant mostra del seu poder en atac. L’ICG Força Lleida no ha estat capaç d’ajustar una defensa que s’havia mostrat molt seriosa a la primera meitat i ha perdut l’estela del seu rival.

Tot i que els lleidatans han trobat una petita reacció al final del tercer quart per escurçar una mica el marcador de cara als instants finals, la diferència ja ha estat insalvable. Després d’un darrer quart sense massa història, l’electrònic reflectia el 97-81 al final dels 40 minuts. L’equip tindrà la possibilitat de retrobar-se amb la victòria diumenge que ve a casa contra el Castelló.