PUNT FINAL A UNA TEMPORADA PER EMMARCAR

Girona respirava bàsquet per tots els carrers. Els seguidors de l’ICG Força Lleida començaven la Final Four a la Plaça de la Independència una jornada que prometia ser intensa.

Espectacular presentació d’equips a Fontajau amb un públic entregadíssim amb el seu equip. Malgrat la cistella inicial de Schreiner, Girona ha començat molt potent amb un parcial 0-10. Gerard Encuentra aturava el joc amb el 4-14 en el marcador després d’un +2 de Gasol de palmeig. L’equip no es trobava còmode, no tenia l’encert, no agafava el rebot… i Girona ho posava absolutament tot. Tornava a parar el joc Gerard Encuentra amb el 4-22 en el lluminós. Els aficionats no paraven d’animar l’equip. Els darrers minuts han servit perquè l’equip de la Terra Ferma pogués ajustar una mica el marcador i anar 11-26 al segons quart.

Dos minuts sense anotació en cap dels dos equips. Els tirs lliures i els triples a dues bandes han estat els protagonistes del primer tram del segon quart. Albert Lafuente anotava pels lleidatans, però Girona responia amb un triple i se n’anava de l’electrònic a +20 en l’equador del segon període. Miguel González i Thomas Schreiner amb un triple per banda retallava cinc punts quant faltaven quatre minuts per al descans, però Gasol, Vecvagars i Fjellerup feien mal des de la línia exterior i situaven el 28-53.

Cap aquí i cap allà sense punts en els primers compassos de quart. Els primers punts es decantaven cap al conjunt lleidatà de la mà de Michael Carrera. Arribavem a l’equador del quart amb un 05-03 d’anotació. Marc Gasol abandonava el parquet després d’una topada al genoll que l’obligava a marxar a vestidors. Canviava completament la dinàmica dels dos equips. L’equip gironí acusava la baixa de Gasol i l’ICG força Lleida ho aprofitava amb un Badji dominant amb dos taps i anotant sis punts, l’últim amb un alley-opp amb assistència de Schreiner i situaven l’equip 13 sota.

Deu darrers minuts de nervis a Fontajau. Intercanvi de cistelles errades. Carrera tornava a retallar en l’electrònic per posar l’ICG Força Lleida 10 sota amb un triple. Però els gironins recuperaven la seva millor versió en el darrer tram de partit. Els triples de Hughes i Rosa no servien als lleidatans per endur-se la victòria i posaven aquí punt final a una temporada per emmarcar.