QUAN MAI DEIXES DE CREURE-HI = VICTÒRIA!

L’inici de partit no presagiava res de bo per a l’equip de Gerard Encuentra amb un Almansa 100% dominador i un ICG Força Lleida desencertat. Però, sovint, la clau de l’èxit implica saltar obstacles, aixecar-se quan caus i aguantar fins al final sense relaxar-se. I això és el que ha passat avui a Almansa.

Es passejava la pilota sobre el cèrcol en els primers tirs lleidatans després d’una bona arrencada local amb el parcial 5-0. Poca efectivitat anotadora en els primers minuts de partit on els llançaments quedaven curts i la pilota sortia escopida de la cistella. Parcial 09-01 en els primers cinc minuts de partit i movia banqueta Encuentra donant pas a Urtasun i Sidibé. Els tirs continuaven sense entrar i ho aprofitava l’Almansa per situar els 13 punts d’avantatge (17-04). Urtasun anotava cinc punts i dominava en el rebot defensiu després del temps mort demanat per Gerard Encuentra, però l’efectivitat local manava des de totes les posicions i segellava un 22-09 en els primers deu minuts de partit.

Els lleidatans no estaven gens còmodes davant la pressió del rival sobre els jugadors i l’Almansa continuava a la seva, controlant el ritme de joc i fent mal des de la línia de tres per posar un +20 a favor seu (35-15). Encuentra aturava el joc i posava a Vučetić i Sidibé per compartir minuts a pista amb el serbi buscant punts sota cistella i l’ivorià traient petroli en el rebot defensiu. Però l’Almansa no volia donar ni una mica de treva i posava el 43-20 per anar al descans.

Vuit punts dels locals en l’inici del tercer quart posava el partit més muntanya amunt. Villar, Carrera i Vučetić amb un triple, esmaixada i safata, respectivament, encadenaven tres bones jugades que obrien un mil·límetre l’escletxa per veure la llum al final d’un túnel que es faria llarg. Carrera anotava dos tirs lliures per situar un parcial 0-9 i posar la distància en el punt de partida del tercer període. Aturava el joc Tino Ugidos després de la cistella de Brito, per reduir la distància a 20. Intensitat en el tram final del quart on l’ICG Força Lleida s’ha posat a 17 per jugar el darrer quart (51-48).

I aquí es quan tot s’aturava. Quan d’anar perdent de més de trenta punts passes a posar-te a nou, a set, a sis, a cinc… amb Carrera importantíssim en anotació i no podent jugar el tram final per desqualificació, amb Urtasun carregant-se l’equip damunt i traient el pit de l’experiència, amb Diogo Brito efectiu en el triple i sota cistella i amb Juani Marcos que apareix com una estrella fugaç d’aquelles tan fugaces que gairebé no dona temps a demanar un desig. Però sí! Has estat a temps de fer-ho. Un partit on “s’ha posat llum a la foscor”. Un partit d’aquells en què la paraula equip cobra més sentit que mai. Un partit on els jugadors de l’ICG Força Lleida han estat capaços d’empatar i capgirar el marcador per primer cop en el partit a falta de menys de dos minuts per al final. Un equip capaç d’aguantat la mínima distància durant els darrers segons amb una gran lliçó del coach Encuentra i tot el seu equip. Victòria i cap a Lleida! AL LIO!

Postpartit, en breu.

*Fotografies: CB Almansa/Rafael Navalón

Actualitat

VICTÒRIA D’INFART

L’ICG Força Lleida s’emporta un triomf ajustadíssim (73-74) de Sevilla amb un final d’infart. L’encert de Jaume Lobo, amb 24