REACCIÓ DE L’EQUIP A CASA

L’ICG Força Lleida es refà de l’ensopegada a Donostia amb una victòria gaudida contra el Fuenlabrada al Barris. L’equip ha imposat un nivell altíssim en els primers minuts, ha estat capaç d’aguantar les escomeses rivals en el segon quart i ha trencat el partit en l’inici del tercer amb un parcial de 16-0. La desconnexió dels visitants després de perdre els estreps amb els àrbitres ha deixat el matx vist per sentència per uns minuts finals de comunió entre equip i afició. Un 90-73 per dormir en segona posició.

L’inici de l’equip de Gerard Encuentra ha estat acadèmic, trobant el camí de l’anotació amb molts jugadors i tan sols concedint dues cistelles en els set primers minuts. Krutwig donava mostres de recuperar la seva millor forma, Brito aixecava el públic dels seus seients amb una gran jugada individual i Villar tornava a ser l’autèntic motor a les dues meitats de pista. Una passada de fantasia per darrere l’esquena de Krutwig a Simeunovic permetia posar un 13-6 al marcador que obligava l’entrenador visitant a aturar el partit davant la superioritat dels jugadors bordeus.

El Fuenlabrada es posava al partit gràcies al seu encert des del perímetre, però un triple de Javi Vega, avisant del què estava a punt de venir, deixava als del Segrià amb un 23-18 a favor al final del primer quart. I és que Vega i Matulionis s’han desafiat a un concurs de triples improvisat només tornar a la pista. Dos triples del madrileny i un altre del lituà posaven el 34-23 i obligaven el tècnic visitant a aturar de nou el matx.

El Fuenlabrada ha exhibit una gran reacció en els minuts posteriors, posant les coses molt difícils a l’atac lleidatà i sumant molts punts a través d’una gran efectivitat. Els visitants, que venien de guanyar al líder, s’han arribat a posar per davant amb el 38-40, però l’ICG Força Lleida no s’ha arronsat i ha estat capaç de deixar el partit de nou en taules (42-42) al pas pels vestuaris gràcies al lideratge d’un immens Rafa Villar.

PARCIAL TRENCADOR

L’equip ha sortit intractable en la represa. Simeunovic sumava la primera cistella, Villar treia petroli al joc d’esquenes, Matulionis sumava un triple des de la cantonada i Krutwig rascava un 2+1 omplint-se de valor. En el millor moment dels lleidatans, el Fuenlabrada ha perdut els papers amb un cúmul de tècniques i l’ICG Força Lleida s’ha escapat fins al 61-45.

L’equip madrileny ha intentat aixecar el cap a les acaballes del quart, però s’ha trobat amb un Nacho Varela descomunal que estirava el marcador fins al 71-54 amb dos triples de luxe. A la festa del xilè, s’hi ha sumat Jaume Lobo, que ha volgut millorar l’actuació del seu company amb un triple més falta addicional i un altre en la jugada següent que feia ressonar els udols al Barris. Matulionis posava la cirereta al pastís en el millor moment de l’equip estirant el marcador fins al 81-54.

Amb el partit al sac i ben lligat, Varela ha posat les millors jugades mentre el públic feia l’onada i animava. Dues accions de primer nivell del base bordeus posaven el fermall d’or a una victòria rodona i donaven llicència per continuar somiant als aficionats lleidatans una setmana més.