RECITAL COL·LECTIU

El Robles Força Lleida guanya amb solvència (53-78) a la pista del CN Helios i encadena una ratxa de tres victòries consecutives fora de casa. Les lleidatanes han dominat el partit a plaer des dels primers minuts i s’han endut els quatre parcials oferint un bon nivell a les dues cantonades amb minuts de qualitat per a les 12 jugadores convocades.

Ruben Petrus ha optat per un canvi en la direcció del joc donant entrada a Abril Rexach en el cinc inicial. L’aposta ha tingut un impacte positiu, ja que l’equip ha trobat les primeres cistelles mitjançant la capitana. També a través d’Aya Traoré, que ha marcat les diferències a la pintura un dia més. El Robles Força Lleida s’ha posat per primera vegada per davant al marcador amb el 8-10 i ja no ha tornat a cedir la iniciativa en cap moment.

Els canvis han aportat més idees a les lleidatanes, sobretot a través del tàndem argentí format per Mili i Magalí. L’equip ha trobat la tecla per decantar el matx i ha estirat l’electrònic fins al 12-22 amb dos triples consecutius de Peña i Magalí al final d’un primer quart que s’ha jugat gairebé sense interrupcions.

L’Helios s’ha apropat a tan sols 4 punts a l’inici del segon temps, però el perímetre ha tornat a donar tranquil·litat a les lleidatanes, que restablien la diferència de 10 punts mitjançant els triples de Comella i Iris. L’equip transmetia una sensació de calma i control, mantenint un avantatge còmode en tot moment i amb fins a 10 jugadores aportant punts en la primera meitat. Una gran jugada combinada finalitzada per Laura Gil deixava el partit amb un 30-39 favorable al descans.

Traoré, Cerqueda i Carla Fernández aconseguien els primers punts d’un tercer quart més descafeïnat. Les lleidatanes apagaven a poc a poc l’últim bri d’esperança de les locals des de la defensa eixamplant la diferència fins als 15 punts aprofitant petites ratxes.

Amb tot decidit a l’inici del darrer quart (38-53), l’equip ha gaudit sobre la pista prement l’accelerador en atac. Laura Gil s’agradava anotant dos triples consecutius demostrant la seva àmplia varietat de registres. Un parcial de 6-18 liderat per Mili Maza, molt inspirada en atac en els compassos finals, permetia tancar el partit amb una victòria solvent per 25 punts (53-78). L’equip encara en un bon moment de forma els dos últims enfrontaments de lliga de la temporada.