RECITAL DE TOTS SANTS

L’ICG Força Lleida troba la millor versió de la temporada el dia que més ho necessitava. Els de Gerard Encuentra arrasen un Melilla incapaç de seguir el ritme anotador dels del Segrià, que han fregat els 100 punts. Després d’una primera meitat igualada, els jugadors bordeus s’han escapat en el tercer quart anotant 31 punts i han sentenciat en el darrer amb un parcial sensacional de 26-6.

El conjunt lleidatà saltava al parquet del Pavelló Espai Fruita – Barris Nord amb la clara intenció de recuperar una victòria que se li resistia des de feia 3 partits. Un dels principals reptes era veure si l’equip seria capaç de desencallar un atac erràtic, que no havia aconseguit superar la barrera dels 70 punts des de la primera jornada. L’escenari cridava a l’optimisme, amb una graderia amb ganes d’animar i davant un adversari també en hores baixes després de 3 derrotes consecutives. Però des de l’inici ha quedat palès que l’ICG Força Lleida hauria de suar per doblegar un històric de la categoria com el Melilla.

Kenny Hasbrouck tornava a començar al cinc inicial amb ganes d’assumir responsabilitats. El dorsal 41 enviava un missatge a l’equip amb la primera cistella i dues recuperacions seguides en els instants inicials. L’ICG Força Lleida aconseguia els seus primers punts atacant amb paciència i fent circular la pilota amb fluïdesa. Durant els primers compassos, el partit ha estat marcat per les nombroses alternances al marcador i els avantatges curts per part dels dos equips.

L’atac s’ha emboirat durant uns minuts a l’inici del segon quart, però ha tornat a aparèixer Hasbrouck per tallar el parcial en contra amb un triple i retornar la confiança en equip. Jaume Lobo ha decidit que ell no seria menys i ha replicat l’acció del seu company en la jugada posterior per tornar a establir la igualada. Sota el cèrcol, un Kur Kuath immens, que ha acabat amb 24 punts i un +33 de valoració, s’afiançava com a amo i senyor de la zona una jornada més. L’equip ha apretat les dents per sumar un parcial de 10-0 al fil del descans i arribar a l’entretemps amb un avantatge de 4 punts al marcador.

EXHIBICIÓ ANOTADORA

Si la igualtat havia estat la tònica de la primera meitat, els de Gerard Encuentra han tornat a pista en una versió demolidora. Festival des del perímetre liderat per Javi Vega, amb 5 triples, i Jaume Lobo, amb 4. El Melilla ha intentat replicar la inspiració dels locals en els primers minuts, però s’ha vist incapaç de mantenir el ritme d’un ICG Força Lleida que trobava els millors minuts de la temporada en atac per tancar el tercer quart amb 31 punts a favor.

Els lleidatans només havien de segellar un avantatge de 14 punts al darrer quart i ho han fet amb una demostració de caràcter de tot l’equip, que reafirmava la seva fam de victòria. Lobo castigava un rival atordit des de tots els racons de la pista i Gerard Encuentra repartia minuts entre els seus jugadors per aconseguir un dels reclams del tècnic en la prèvia: una defensa més contundent. L’ICG Força Lleida deixava gairebé sense anotar el seu rival i tancava el duel amb un parcial formidable de 26-6. En total, victòria sense pal·liatius per 34 punts (96-62) per agafar aire i confiança. El botí es queda a casa.