REMUNTADA COLOSSAL

L’ICG Força Lleida es refà d’un primer quart nefast amb un parcial impressionant de 50-16 entre el segon i el tercer quart per sumar la vint-i-quatrena victòria del curs (88-77) i dormir colíders. Els de Gerard Encuentra han demostrat una duresa mental admirable consolidant la victòria des de la defensa i mostrant-se letals en atac. El Barris ha estat clau, un dia més, per donar una empenta a l’equip en els moments més delicats i ha acabat gaudit de valent en una nova jornada de comunió entre equip i afició. Tots els escenaris continuen oberts, quan queden només dos partits per acabar la lliga regular.

El Cantàbria ha entrat al matx amb les revolucions al màxim i la punteria més afinada que mai. Els visitants s’han posat ràpidament amb un 0-10 a favor anotant cada un dels tirs que intentaven sobre la cistella bordeus. Simeunovic i Brito estrenaven el marcador pels lleidatans, però l’equip era incapaç de trobar punts de forma continuada. Fent de l’encert la seva principal virtut, els càntabres s’han anat allunyant cada cop més en el marcador davant un ICG Força Lleida que no trobava el seu nivell habitual, especialment en defensa. El primer quart es tancava amb un 14-33 que podia sembrar alguns dubtes al Barris.

Però molt lluny d’abaixar els braços, els nois d’Encuentra han tret tot el seu caràcter amb el caliu del públic i han donat la volta al partit en tan sols deu minuts. L’equip ha tornat a la pista amb una millor cara tant en atac com en defensa. Lobo i Varela sumaven un primer parcial de 8-0 per posar la por al cos i rebaixar l’eufòria dels visitants. L’entrenador rival ha intentat aturar l’allau de joc bordeus amb un temps mort, però els del Segrià, en dinàmica ascendent, han ampliat el parcial amb cinc punts més de Javi Vega (27-33), que encomanava el seu esperit a l’equip i es posava el públic a la butxaca.

L’equip no parava de créixer en confiança i posava el cadenat a la seva cistella, concedint només sis punts en tot el segon quart. Cuellar i Lobo apropaven l’equip amb dos triples consecutius i el Barris pressionava com en les grans ocasions. Lobo ha fet esclatar l’eufòria col·lectiva posant per primera vegada per davant al marcador a l’ICG Força Lleida, que culminava la remuntada en temps rècord i marxava al descans amb un favorable 40-39.

LA SENTÈNCIA

L’equip ha demostrat una gran ambició mantenint el nivell demostrat al segon quart en el tercer, sobretot a través d’una defensa gairebé impecable, liderada per la intensitat de Varela i de Kutah. Vega continuava estel·lar en atac i posava als lleidatans deu punts per sobre (53-43) amb dos triples des de la cantonada. La banqueta visitant només era capaç de recórrer als temps morts per intentar aturar el cicló lleidatà. Però l’equip d’Encuentra no tenia aturador i es divertia anotant amb un Krutwig acadèmic al pal baix, els triples de Simeunovic i Matulionis i una cistella final de Villar que tancava el tercer quart amb un meritori 64-49.

Brito ha estat el protagonista a l’inici del darrer quart, amb 5 punts seguits, que posaven un +20, per sentenciar el duel. L’equip trobava espais per córrer en transició i jugava fent gaudir al públic. Lobo i Brito han tancat el seu recital anotador des de més enllà de la línia de 6.75, acompanyats per un Kuath omnipresent, que ha acabat com a MVP del partit amb 8 punts, 12 rebots i un +21 de valoració. El jove del planter Ibou Dabo també ha disputat els últims minuts de joc per segellar la victòria, que ens catapulta a la part més alta de la classificació.

Actualitat

DEURES FETS

Continuar amb opcions a tot exigia guanyar avui al Multiusos de Cáceres i, malgrat que en el segon període les